Monaco ve Porto’yu deÄŸil Leipzig’i düÅŸün!

Güncelleme Tarihi:

Monaco ve Porto’yu değil Leipzig’i düşün
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 24, 2017 23:35

Geçen sezon Devler Ligi’nde yarı final oynayan Monaco, önemli oyuncularını sattığı için eski gücünde değil. Oliver Torres ile Brahimi ve eski Beşiktaşlı Aboubakar’ın sırtladığı Porto, her zamanki gibi korkulacak bir ekip. Ama asıl dikkat edilmesi gereken rakip; Werner, Keita, Poulsen ve Bruma’lı Leipzig.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2017-2018 sezonu grupları, dün Monaco’daki Grimaldi Forum’da çekilen kura sonucu belli oldu. Kuraya 3. torbadan dahil olan Beşiktaş, G Grubu’nda Fransa’nın Monaco, Portekiz’in Porto ve Almanya’nın Leipzig takımları ile eşleşti. Şampiyonlar Ligi’nde 8 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını 3. sırada tamamlayanlar ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. ‘Kupa 1’de takımlar, son 16 turundan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak, finale yükselmeye çalışacak. 2017-2018 sezonu finali, Kiev’de oynanacak.     

LEIPZIG’İN GENÇLERİNE DİKKAT

BEŞİKTAŞ’ın grubunda çoğu kişi favori olarak geçen yılın Şampiyonlar Ligi yarı finalisti Monaco’yu ve tecrübe abidesi Porto’yu gösterse de Leipzig bu grubun sürpriz favorisi. Peki, neden? Leipzig özellikle genç ve potansiyeli olan oyunculara yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Geçen sezon Bundesliga’da muhteşem bir performans gösteren ekip, 23 yaş ortalamasına sahip.

Haberin Devamı

GOL MAKÄ°NESÄ° TIMO WERNER

GEÇEN sezon 21 gol atan 21 yaşındaki forvet Timo Werner sadece Leipzig’in değil Almanya’nın da çok şey beklediği oyuncuların başında geliyor. Orta sahadaki en önemli oyuncu Naby Keita’ya Liverpool 35 milyon Euro verirken, Leipzig 80 milyon Euro istedi. Forvette görev alan Poulsen, Forsberg ve eski Galatasaraylı Bruma da tehlikeli oyuncular.

MONACO YILDIZ Ä°SÄ°MLERÄ°NÄ° SATTI

ÖNEMLÄ°Âoyuncularını satarak iyi paralar kazanan Monaco, özellikle defans bloÄŸunu yeniledi. Fransız ekibi, eski gücünde deÄŸil.

Porto ise her zamanki gibi dikkat edilmesi gereken bir takım. İspanyol yıldız Oliver Torres, yüksek oyun zekasıyla Porto’yu hücuma taşıyan ilk isim. Brahimi de orta alandaki driplingleri ve sprintleriyle öne çıkıyor. Maraga ve eski Beşiktaşlı Aboubakar ise çok formda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!