Milli dönüş alarmı

Güncelleme Tarihi:

Milli dönüş alarmı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 08:30

Lige verilen ara kimlere yarayacak, kimlere kaybettirecek? Başakşehir, milli aralar sonrası oynadığı ilk maçların tamamını kazanan tek takım.

Haberin Devamı

Bu sezon 4. kez milli maç molası verilen ligde daha önceki 3 ara G.Saray, Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzon’a yaramadı. Bu ekipler milli ara sonrası yaptıkları ilk maçlarda ciddi puan kayıplarına uğradı. En çok kaybedenler F.Bahçe ve Trabzon oldu.

MiLLi maçlar ve 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 18 gün ara verilen Spor Toto Süper Lig’de heyecan, 5 Nisan Cuma günü oynanacak Trabzonspor-Antalyaspor karşılaşmasıyla yeniden başlayacak. Lige yaklaşık 3 hafta ara verilmiş olması, “Milli maç dönüşlerinde kulüpler ne yapıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Zira özellikle milli takımlara çok oyuncu gönderen kulüplerin, bu süreçlerde büyük sıkıntı yaşadıkları biliniyor... Biz de kimlerin kaybedip, kimlerin kazandığını öğrenmek için bir araştırma yaptık. Zirve yarışı veren Başakşehir ile Galatasaray’ın yanı sıra, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon’u kapsayan araştırmamızda çarpıcı verilere ulaştık...

Haberin Devamı

G.Saray 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı

SON Arnavutluk ve Moldova karşılaşmalarıyla birlikte, milli maçlar nedeniyle Süper Lig’e bu sezon toplam 4 kez ara verildi. 2018’in eylül, ekim ve kasım aylarındaki milli ara dönüşlerinde oynadığı ilk karşılaşmayı kazanan tek takım Medipol Başakşehir. Halen ligde liderlik koltuğunda oturan turuncu lacivertliler, milli ara sonrası karşılaştığı Antalyaspor, İstikbal Mobilya Kayserispor ve Göztepe’yi yenip 9 puanı hanesine yazdırdı. Liderin 6 puan gerisinde yer alan Galatasaray, milli ara sonrasındaki 3 maçından 1 galibiyet, 2 beraberlik çıkardı. Kasımpaşa’yı 4-1 yenen sarı kırmızılılar, Bursaspor ve Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

F.Bahçe 3 maçtan 4 puan çıkarabildi

BEŞİKTAŞ, milli ara dönüşlerinde Evkur Yeni Malatya’yı 2-1, Ankaragücü’nü 4-1 yenerek 6 puan alırken, Göztepe’ye 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe, ilginç bir şekilde bu sezonki tek deplasman galibiyetini eylüldeki milli ara sonrası karşılaştığı Atiker Konya önünde (1-0) elde ederken, Demir Grup Sivas ile 0-0 berabere kaldı, Trabzonspor’a 2-1 yenildi. Sarı lacivertli takım bu 3 maçtan 4 puan aldı. Fenerbahçe gibi Trabzonspor da milli aralar sonrası oynadığı 3 maçta 4 puan kazanırken, 5 puan kaybetti. İkinci yarıda oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet alma başarısını gösteren ve bu hafta Beşiktaş’ı konuk edecek olan Çaykur Rizespor ise, milli aralar sonrası oynadığı 3 karşılaşmayı da 1-1 tamamladı (Bursa, Konya, Sivas).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!