Mehmet Akif Üstündağ: "Kızlarımızın başarısı altyapıya olumlu yansıyor"

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Akif Üstündağ: Kızlarımızın başarısı altyapıya olumlu yansıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 11:18

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın uluslararası alandaki başarısının voleyboldaki altyapıyı güçlendirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları voleybolla buluşturmak ve ülkedeki lisanslı voleybolcu sayısını artırmak amacıyla başlattıkları Fabrika Voleybol Okulları projesinin geri dönüşümlerinden çok memnun olduklarını söyledi.

Ülke genelinde 26 okulun ve yaklaşık 2 bin 200 öğrencinin bulunduğunu dile getiren Üstündağ, "Fabrika Voleybol Okullarımız ile 6-12 yaş arasındaki herkesi voleybol ile buluşturuyoruz. 12 yaşından sonra ise çocuklarımızı kulüplere yönlendiriyoruz. Hedefimiz okullarımızı 81 ile yaymak, her ilde voleybolu yaşatmak." dedi.

Kalıcı başarıda altyapının çok önemli olduğunu ifade eden Üstündağ, Fabrika Voleybol Okulları projesinin de altyapıyı güçlendirdiğini kaydetti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın elde ettiği başarıların da voleybola olan ilgiyi artırdığına işaret eden Üstündağ, "Kızlarımız bugüne kadar önemli başarılara imza attılar, atmaya da devam ediyorlar. Yaklaşık bir ay sonra Japonya'da yapılacak FIVB Dünya Şampiyonası'ndan da en iyi derecelerle ayrılacaklarına inanıyorum. Kızlarımızın bu başarısı altyapıya da olumlu yansıyor. Başarıyı gören gençler voleybola yöneliyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Seyirci problemi yaşamadıklarını ama daha iyi olmasını arzu ettiklerini dile getiren Üstündağ, başarının seyirciyi de olumlu etkilediğini ifade etti.

Erkeklerin de Avrupa Ligi'nde üçüncü olduğunu anımsatan Üstündağ, özellikle altyapıda erkeklerin son bir kaç yıldır uluslararası arenada derece elde ettiğini bildirdi. Üstündağ, bu yıl hem kadınlarda hem de erkeklerde kadroyu gençleştirdiklerini belirtti.

Kız çocuklu ailelerin tercihi, Voleybol

Türkiye İstatistik Kurumunun "Çocuğunuzu takım sporlarında hangi branşa gönderirsiniz?" sorulu anket çalışmasında voleybolun açık ara birinci olduğunu vurgulayan Üstündağ, "Özellikle kızlarda talep edilen bir branşız. Erkeklerin kızlara göre sayısı az ama erkeklerde de kızların seviyesine ulaşmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Altyapıya çok önem veriyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün lisesi, yurdu olan tek federasyon biziz. Bu da altyapıya ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. " değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!