Mario Gomez nereden nereye geldi

Güncelleme Tarihi:

Mario Gomez nereden nereye geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 15:22

Mario Gomez geçen yıl Beşiktaş'ta şampiyonluğu kutluyordu, bu yıl ise arkadaşlarıyla ikinci lige düşmemek için baraj maçı oynamanın hüznünü yaşıyor.

Haberin Devamı

Alman milli futbolcu Mario Gomez, geçen yıl bu zamanlarda Beşiktaş'ta şampiyonluk ve gol kralı olma mutluluğu yaşarken bu yıl ise tam bir hayal kırıklığı ve hüzün yaşıyor.

Gomez'in formasını giydiği Wolfsburg sezonu 16. tamamladı. Ligde kalıp kalmayacağı 25 Mayıs'ta İkinci Bunedsliga'yı üçüncü bitiren Braunschweig ile yapacağı baraj maçlarının sonucuna bağlı.

Bu maçlarda Braunschweig'a üstünlük kuramazsa ikinci lige düşecek. Braunschweig Bundesliga'ya yükselecek. Gomez'in formasını giydiği Wolfsburg ile Braunschweig arasındaki baraj maçlarının ilki 25 Mayıs Perşembe günü Wolfsburg'da onanacak.

BARAJ MAÇI YAPACAK
Karşılaşmanın rövanşında ise iki takım 29 Mayıs Pazartesi Braunschweig'da karşı karıya gelecek. 2008-2009 sezonunda hayata geçirilen yeni uygulamaya göre Bundesliga'yı 16. sırada tamamlayan takım ile İkinci Bundesliga'da üçüncü olan takım baraj maçı yapıyor.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar sekiz kez yapılan maçların altısında Bundesliga ekipleri ikinci lig ekiplerine üstünlük sağlayarak ligde kalmayı başardı. İki kez de ikinci lig takımı baraj karşılaşmalarında üstünlük kurup Bundesliga'ya yükseldi.

İki kez Hamburg birer kez de Frankfurt, Hoffenhem, Mönchengladbach ve Nürnberg baraj maçıyla Bundesliga'da kalmıştı. Hertha ve Cottbus si ikinci lig takımlarına yenilerek Bundesliga'ya veda etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!