Manchester United Ajax maç sonucu: 2-0 | İşte maçın özeti

Güncelleme Tarihi:

Manchester United Ajax maç sonucu: 2-0 | İşte maçın özeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 07:27

Manchester United Ajax maçı dün akşam nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Mücadelenin ilk başlarında karşılıklı ataklarla geçen maçta, Manchester United ilk yarının ortalarında karşılaşmaya ağırlını koydu. Rakibi Ajax'ı 2-0 mağlup eden Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'nin sahibi oldu. İşte maçın özeti ve golleri

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Manchester United.. Kırımızı Şeytanlar tarihinde ilk kez bu kupayı kazandı. UEFA Avrupa Ligi Finali’nde Hollanda ekibi Ajax’ı 2-0 yenen Manchester United kupayı kazandı.

Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi’nde ÿİsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Friends Arena’da oyanan final karşılaşmasını 18.dakikada Paul Pogba ve 48. dakikada Henrikh Mkhitaryan’ın attığı goller ile 2-0 kazanan Manchester United tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu oldu.

Avrupa Ligi şampiyonu olan İngiliz ekibi Manchester United, seneye Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı hak etmiş oldu.

MAÇIN ÖZETİNİ VE GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

FİNALLERİN BAŞARILI İSMİ MOURİNHO

Kariyerinde 15 kupa finaline çıkan Portekizli teknik adam, bunların 12’inde sahadan zaferle ayrılan taraf oldu.

Haberin Devamı

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, kariyerinde çıktığı kupa finallerinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Ajax karşılaşması ile kariyerindeki 15’inci kupa finaline çıkan Portekizli teknik adam 12’inci kupasını kazandı. ÿ2003 yılında Porto ile UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan Mourinho, takımı ÿManchester United’ın Ajax’ı 2-0 yenmesi ile bu kupayı 2’inci kez kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Öte yandan Manchester şehrine düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenler için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunulurken, Manchester United takımı sahaya da siyah bantla çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!