Maç bitirmesini beceremiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Maç bitirmesini beceremiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 23:15

Hürriyet Gazetesi Basketbol yazarı Ünal Özüak, 87-78 Yunan temsilcisinin üstünlüğü ile sona eren Olympiakos - Anadolu Efes maçını değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Ünal Özüak'ın maç sonu değerlendirmesi:

MAÇ BİTİRMESİNİ BECEREMİYORUZ
2015 final 4 da Madrid koçu Lasso’nun ve benim maç öncesi söylediğim gibi; Spanoulis’e özel olarak kafayı takmadan savunmasını kurgulayan Perasovic’in Efes’i soğukkanlı ilk yarıdan sonra ikinci yarıya gene içeri yüklenerek başlamalıydı. Onlar son gerilim yaratma gazını verince inanılmaz bir paniğe kapıldık. Tam saha baskı yaptılar. Dunston içerde fazla yalnız kaldı ve erken faullerini dörtledi. 9-0’lık seriyle rüzgarı arkalarına alıp öne geçiverdiler. Perdele devrillerine iyi reaksiyon vererek geri adım atmadık. Canhıraş ribauntlar alarak ilk beş dakikada çabuk toparlanarak, skor inisiyatifini kaptırmadık. Kill Bill lakaplı Spanoulis kaos sayıları atarken bizi iyice çemberden uzaklaştırarak isabete bıraktılar. Biz atıp sokamayınca ufak ufak öne geçtiler. Brandon Paul’un üst üste mükemmel üçlükleriyle oyunda kaldık. Papapetrou üçlükleriyle cevap verdiler. Klasik Heurtell basit hatalarının hiç zamanı değildi ama yaptı. Gözler bu gibi durumda Granger’ı aradı.

Haberin Devamı

CEDİ’Yİ KENARDA UNUTTU PERASOVİC
58-63 geride girdiğimiz ya herrü ya merrü son çeyreği Granger –Green düellosuyla başladı. Ev sahibi farkı yaşanmaya başladı. Teknik fauller geldi. 7dk.kala faul limitini aşınca her içeriye gidişte serbest atış çizgisine gitme fırsatı yakaladık ama son dakikaları oynayamama kötü refleksiyle momentumu ev sahibine hediye ettik. Üç dk. kala farkı 4 sayıya indirerek bir kere daha geri gelme fırsatı yakaladık ama dışardan savurma tatsızlığı sürdü. Spanoulis bütün uzunlarımızı beş faulle dışarı çıkarttı. Olimpiakos maç sonu deyimini de konuşturarak ev enerjisiyle geri dönüş biletimizi kesti. Çok sevinerek çatapatlarla kutladılar. İstanbul’da final 4’da CSKA’yı geçerlerse Fenerbahçe Pıre’ye geri gönderir onları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!