Lyon Beşiktaş maç sonucu 2-1 | İşte maçın özeti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 07:24

Lyon Beşiktaş maçı ile dün akşam nefes kesen bir mücadele sahne aldı. Maç başında taraftarlar arasında çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma yaklaşık 45 dakika geç başlarken, karşılaşmanın iptal edilmesi gündeme geldi. Maçın başlamasının ardından ilk yarıya ağırlığını koyan Beşiktaş, 15. dakikada bulduğu golle soyunma odasına 1-0 galip geldi. 83. ve 84. dakika gelen goller ile öne geçen Lyon karşılaşmayı 2-1 galip bitirdi.. İşte Lyon Beşiktaş maçının özeti ve golleri

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş 1-0 öne geçtiği maçta Fransız temsilcisi Lyon'a 2-1 mağlup oldu. Bu mücadelenin rövanşı 20 Nisan'da oynanacak. Lyon Stadı'nda oynanan mücadelede temsilcimiz Beşiktaş'ın golünü 15. dakikada Babel atarken, ev sahibi Lyon'a galibiyeti getiren golleri 83. dakikada Tolisso ve 84. dakikada Fabri'nin büyük hatası sonrasında Morel kaydetti.

STAT: Lyon
HAKEMLER: Antonio Mateu Lahoz, Javier Rodriguez, Pau Cebrian Devis (İspanya)
OLYMPİQUE LYON: Lopes, Rafael (Dk. 53 Jallet), Mammana, Diakhaby, Morel, Ghezzal (Dk 52 Cornet), Tousart, Tolisso, Valbuena, Fekir, Lacazette
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic (Dk. 64 Necip), Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 Tolgay Arslan), Babel, Talisca, Adriano, Cenk Tosun (Dk. 87 Gökhan İnler)
SARI KART: Dk. 19 Rafael, Dk. 58 Lacazette, Dk. 67 Fekir, Dk. 73 Jallet, Dk. 80 Valbuena (Lyon), Dk. 21 Marcelo, Dk. 82 Tolgay Arslan) (Beşiktaş)
GOLLER: Dk. 15 Ryan Babel (Beşiktaş), Dk. 83 Tolisso, Dk. 84 Morel (Lyon)

Haberin Devamı

Lyon Beşiktaş maç sonucu 2-1 | İşte maçın özeti

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI
15. dakikada Beşiktaş, güzel bir serbest vuruş organizasyonuyla öne geçti. Talisca, topu kaleye vurmak yerine ceza alanı önünde bekleyen Babel'i gördü. Bu oyuncu rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldığı anda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1. 20. dakikada Tolisso'nun son çizgideki pasında ön direkte topla buluşan Lacazette'nin şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Beşiktaş savunması tehlikeyi daha sonra uzaklaştırdı.
71. dakikada Marcelo'nun büyük hatasında topu alan Lacazette, hızlı bir şekilde Beşiktaş ceza alanına yöneldi. Tosic'in müdahale edemediği Lacazette, kaleci Fabricio'yu geçtikten sonra yerden vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı. 

83. dakikada Valbuena'nın sol çaprazdan kullandığı serbest atışta savunmadan seken topu önünde bulan Tolisso, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-1.

Haberin Devamı

84. dakikada rakibine baskı yapan Olympique Lyon, ikinci golü buldu. Geri pasta üç oyuncunun baskısıyla karşılaşan Fabricio'nun hatasında topu kapan Morel, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere gönderdi: 2-1.

BEŞİKTAŞ MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MAÇ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI

Dev maçın başlamasına dakikalar ortalık karıştı. Olaylar güney kale arkasında başladı. Esasen Lyon taraftarının yer aldığı bu tribünün üst kısmı tamamen Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen Türk taraftarlarla doldu. Maç öncesi buradan aşağıya maytap, meşale atıldı. Türk ve Fransız taraftarların karışık olduğu alt kısımdaki seyirciler bu nedenle saha içine girdi. İki takım oyuncuları soyunma odasına gitti. 

Haberin Devamı

100 KİŞİLİK MASKELİ GRUP SALDIRDI

Bazı taraftarların kale direklerine tırmandığı görüldü. Bu esnada tek tip giyinmiş, yüzleri maskeli yaklaşık 100 kişilik bir grup Türk taraftarlara saldırdı. Polis, Beşiktaşlılara saldıran gruba müdahale ederken saha içine inen taraftarlar da yarım saatlik uğraşla yerlerine gönderildi. Santradan hemen önce polis orta tribündeki bir Türk taraftarı gözaltına almak isterken bu kişi Fransızların bulunduğu alt tribüne atladı. Ancak buradaki görevliler söz konusu taraftarı tribünden dışına gönderdi. Olaylar nedeniyle karşılaşma yaklaşık 45 dakika gecikmeyle başladı. (İsmail ER)

Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, sahaya girerek taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra Başkan Aulas, mikrofonla taraftarlara seslenerek sakin olmalarını söyledi. Uyarıların ardından taraftarlar tekrar tribündeki yerlerini aldılar. 

Haberin Devamı

Maçın saat 22.05'te başlaması gereken mücadelede 22.50'de başladı.  Lyon kulübü ise taraftarlarının tribünlere atılan meşaleler nedeniyle sahaya girdiği yönünde bir açıklama yaptı. Sahaya inen Lyonlu taraftar sayısının 2 bini bulduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

İŞTE İLK 11'LER
Lyon: Anthony Lopes, Mammana, Diakhaby, Tolisso, Lacazette, Ghezzal, Morel, Fekir, Rafael, Valbuena, Tousart
Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Cenk

GÜNEŞ'TEN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile yaptığı ilk karşılaşmada, sakat Ricardo Quaresma'nın yokluğunda bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldı.

Güneş, Quaresma'nın kadroda yer almamasının ardından orta sahanın sağında Ryan Babel'i görevlendirdi. Babel'in sağ kanatta oynadığı karşılaşmada Adriano Correia da orta sahanın solunda şans buldu. Şenol Güneş, orta sahadaki değişikler sonrası savunmada da rotasyona gitmek zorunda kaldı. Adriano'nun orta sahaya geçtiği Beşiktaş'ta sol bekte Dusko Tosic, forma giydi. Matej Mitrovic ise Tosic'in boşalttığı stoperde Marcelo Guedes ile rakip ataklarını önlemeye çalıştı. Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı maça göre Olympique Lyon karşısında tek değişiklik yaptı. 

Lyon Beşiktaş maç sonucu 2-1 | İşte maçın özeti

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK 

Karşılaşmaya Beşiktaşlı taraftarlar da büyük ilgi gösterdi. Fransa'da yaşayan siyah-beyazlı taraftarların yanı sıra Türkiye ve çevre ülkelerden Lyon'a gelen çok sayıda taraftar, statta kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Mücadeleyi 30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar izledi. Beşiktaş, arkasına aldığı taraftar desteğiyle adeta bir iç saha maçı oynadı. Maç öncesinde yaşanan olaylar sonrası kale arkasındaki bazı Olympique Lyonlu taraftarların yerinden ayrıldığı gözlendi. 
Lyon Stadı'nın üst bölümlerini siyah-beyazlı taraftarlar tamamen doldururken, Fransız taraftarların yoğunluğunun kale arkası tribünlerinde olduğu görüldü.

ABOUBAKAR'IN CEZASI BAŞLADI 
Beşiktaş'ın son 16 turunda Olympiakos ile İstanbul'da oynadığı maçta rakibine yaptığı hareketin ardından kırmızı kart gören ve UEFA tarafından 3 maç ceza alan Vincent Aboubakar'ın bu cezası, Olympique Lyon mücadelesiyle başladı. Aboubakar'ın yokluğunda Cenk Tosun, forvet hattında şans buldu.

Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ile Talisca ilk 11'de sahaya çıktı.
Siyah-beyazlı takımın yedeklerinde ise Tolga Zengin, Ömer Şişmanoğlu, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Andreas Beck, Atınç Nukan ve Gökhan İnler yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!