'Lucescu'nun unuttuğu önemli bir şey var!'

Güncelleme Tarihi:

Lucescunun unuttuğu önemli bir şey var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 22:35

Hürriyet yazarı Kenan Başaran, Millilerimizin Ukrayna ile oynadığı maçın ilk yarısını değerlendirdi.

Haberin Devamı

1-Lucescu’nun ilk 11 tercihlerini nasıl buldunuz?

Aday kadroya çağırdığı isimler kadar ilk 11’e alıp almadığı oyuncularla da tartışmaya açık.

*Caner Erkin sezona iyi bir giriş yaptı ama yedek? Neden çünkü Lucescu, çıkan değil kalan sol beki tercih ediyor. Köybaşı sözünü dinler.

*İdeal stoper Ömer Toprak,tribünde devşirme stoper Topal onun yerinde. Ha şunu da söylemeliyim: Toprak’ın milli takım maçları pek parlak değil.

*Dört ön libero var. Neden? Maç öncesinde saklı cevabı. Ne dedi Lucescu? “Kaybeden gider”. Rumen hoca önce beraberlik hedefliyor.

2-Lucescu’nun ‘önce savunma’ demesi mantıklı değil miydi?

Lucescu’nun kendi oyun felsefesi için mantıklı. Hiç şaşırtıcı değil. Galatasaraylılar ve Beşiktaşlılar için şaşırtıcı değil. Fakat Lucescu şunu unutuyor: Bizim illerin futbol takımları iyi savunma yapmayı bilmez. Lucescu bu kadroyu alıp işleyerek uzun lig maratonunda belki iyi savunmacı yapabilir ama kısa vadeli sonuç alması gereken milli takımda işi zor.

Haberin Devamı

3-İkinci devre nasıl bir hamle bekliyorsunuz?

Skor zaten ne yapılması gerektiğini söylüyor: Ön libero sayısını eksiltecek. Arda ve Oğuzhan’ı ben olsam birlikte sürerim sahaya. Ayrıca Caner’i de alırım. Ama Lucescu 2-2’ye razıysa daha temkinli değişiklikler yapacaktır. Fakat öncelikle takımın konsantrasyonu çok iyi değil. Takımda bir kan uyumu ve ruh uyumu yok.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!