Lider Sivasspor'un kadro maliyeti herkesi şaşırttı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 07:55

Süper Lig'in bu sezon flaş ekibi olmayı başaran Sivasspor oynadığı son 5 maçının tümünü kazanarak 5'de 5 yapmayı başardı. 13. hafta itibarıyla 27 puanla zirveye demirleyen Yiğidolar'ın kadro maliyeti ise şaşırttı.

Haberin Devamı

Performansıyla herkesin beğenisini kazanarak son 5 maçını kazanan kırmızı-beyazlı ekibin kurduğu takım, ekonomik olarak da dikkat çekiyor.

EKONOMİK KADRO KURULDU
Yiğidoların son lig maçında Kasımpaşa'yı yendiği ilk 11'deki futbolcuların geneli, para ödenmeden alınan ya da kiralık olarak transfer edilen futbolculardan oluşuyor.

Kaleci Samassa, sağ bek Goiano, stoperler Aaron Appindangoye ve Caner Osmanpaşa, sol bek Uğur Çiftçi, Hakan Arslan ve golcü Yatabare bonservissiz olarak alındı.

Orta sahada görev yapan Fatih Aksoy Beşiktaş'tan, sol açık Fernando Andrade Porto'dan kiralandı.

Sivasspor, Emre Kılınç için 2 yıl önce Boluspor'a 225 bin euro bonservis bedeli ödemişti. Mert Hakan Yandaş ise 350 bin TL karşılığında Sivas'ın yolunu tutmuştu.

4 MİLYON EURO ŞİMDİDEN KASADA
Süper Lig'de bu sezon her galibiyet için 2 milyon 700 bin TL ve her beraberlik için ise 1 milyon 400 bin TL performans primi ödeniyor.

Haberin Devamı

Sivasspor 8 galibiyet ve 3 beraberlik ile 25 milyon 800 milyon TL (yaklaşık 4 milyon euro) gelir elde etti. Sivasspor'un oyuncularına ödediği toplam maaş ise 13 milyon euro civarında.

France Football'dan Sivasspor yorumu
Ünlü dergi France Football son olarak Rıza Çalımbay ve ekibine yer verdi. Sivasspor'un Kasımpaşa galibiyeti ile birlikte üst üste 5 maç kazandığının altını çizen dergi ayrıca takımında bulunan eski Fransa Ligue 1'de oyuncusu Mustapha Yatabere'den de bahsetti.

Süper Lig'de son durumdan bahseden France Football ayrıca sezon başında Marsilya'dan Fenerbahçe'ye Luiz Gustavo'nun kırmızı kart ile oyun dışında kaldığını ve Göztepe-Fenerbahçe maçının 2-2 bitiğini de yazdı.

Lider Sivassporun kadro maliyeti herkesi şaşırttı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!