Lauda: Bottas'ın performansından etkilendim

Güncelleme Tarihi:

Lauda: Bottasın performansından etkilendim
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 09:23

Niki Lauda, Nico Rosberg'in Avustralya GP'sinde Valtteri Bottas'tan daha iyi bir performans sergileyemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Fin pilot, antrenman turlarında Hamilton'dan 0.5 saniye yavaş kalmasına karşın sıralama turlarında bu farkı 0.3 saniyeye kadar düşürmüştü.

Yarışın ilk bölümünde Hamilton'la aynı tempoyu tutturmakta zorlanan Bottas, ikinci bölümde iyi bir tempo yakaladı ve yarışı üç kez dünya şampiyonunun 1,2 saniye gerisinde tamamladı.

Lauda, Bottas'ın performansının kendisini şaşırttığını söyledi.

Lauda şöyle konuştu: "Valtteri'nin yeni takımı ve yeni aracıyla hemen iyi bir performans göstermesini beklyordum ve öyle de oldu. Daha fazlasını bekleyemezdik."

"Nico Rosberg emekliliğini açıkladığı zaman Toto Wolff ile olası adayları görüştük. Bottas benim listemde hep bir numaraydı. Genç, deneyimli ve hızlı bir sürücü. Pascal Wehrlein çok riskli olurdu çünkü çok deneyimi yoktu.. Bugün doğru seçimi yaptığımızı gördük."

Haberin Devamı

"Bottas iyi bir iş yaptı. Hafta sonu boyunca istikrarlı şekilde gelişti. İlk seansta 0.583 saniye yavaş kaldı, ikinci seansta 0.556 saniye geride üçüncü oldu."

"Sıralamalarda pole'ü 0.293 saniyeyle kaçırdı ve yarışı Hamilton'ın 1.2 saniye gerisinde tamamladı. Bugün Nico olsaydı bundan daha fazlasını yapabileceğini sanmıyorum fakat Valtteri ilk denemesinde bunu başardı."

"Lewis sezona güzel başladı. Kendisinden emin ve sakin görünüyor. Ayrıca Valtteri ile çok iyi anlaşıyorlar, bu takım için iyi bir şey. Umarım böyle devam ederler."

Massadan Çok Konuşulacak İddia Tarafından hazırlanmıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!