LA LİGA'DAN KULÜP ALIYOR

Güncelleme Tarihi:

LA LİGADAN KULÜP ALIYOR
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:16

La Liga'ya terfi eden Girona, Manchester City'nin de sahibi olan The City Football Group (CFG) kulüplerinden biri olacak. CFG, yıllardır Girona ile yakın ilişkide... Geçen sezon Pablo Mari, Pablo Maffeo ve Angelino City'den Girona'ya kiralık gitmişti.

Haberin Devamı

Manchester City'nin de sahibi olan The City Football Group (CFG), La Liga'da da kulüp sahibi olmaya hazırlanıyor. CFG halen Manchester City dışında MLS takımı New York City FC, Avustralya A-League takımı Melbourne City FC, Japonya ekibi Yokohama F. Marinos ve Uruguay'dan Club Atletico Torque'yi kontrol ediyor. Hollanda'da NAC Breda ile ortaklığını sürdüren ve Çin'de de kulüp arayışında olan CFG, İspanya'da da yıllardır yakın ilişkide olduğu Girona'da hisse alımına devam edecek. Bu sezon La Liga'ya terfi eden Girona'nın hisselerini CFG ile birlikte, Manchester City'nin Menajeri Pep Guardiola'nın kardeşi Pere
Guardiola'nın sahibi olduğu "Media Base" şirketi topluyor. Bu iki grup yaklaşık % 50 oranında hisse sahibi olarak yönetimi tamamen ellerine geçirecek. Diğer hisseler ise Girona taraftarlarında kalacak. Geçen sezon Pablo Mari, Pablo Maffeo ve Angelino City'den Girona'ya kiralık gitmiş, Angelino bir ay sonra Mallorca'ya kiralanmıştı. Girona'nın bu yaz kampını da City'nin akademisinde yapacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Ayrıca yine City oyuncuları Ashley Smith-Brown, Brandon Barker, Manu Garcia,Thomas Agyepong ve James Horsfield geçen sezon Hollanda'nın Breda takımında kiralık oynamışlar ve takımı tekrar en üst lige taşımışlardı. Bu sezon da Mari, Paolo Fernandes ve Thierry Ambrose ile Breda'daki City'den kiralıkların sayısı sekize çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!