Atiker Konyaspor 0-0 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2019 11:09

Medipol Başakşehir'in puan kaybettiği haftada kazanarak 20 hafta sonra liderliğe yükselmek isteyen Galatasaray, 30. haftada konuk olduğu Kocaman'ın Atiker Konyaspor'u ile 0-0 berabere kaldı ve fırsat tepti.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında zirve mücadelesi veren Galatasaray, Atiker Konyaspor'a konuk oldu. 

Maçın kazanması durumunda averaj farkıyla Medipol Başakşehir'in önünde liderliğe oturacak olan sarı kırmızılılar, sahadan 0-0 eşitlikle ayrılarak ikinci sırada kaldı. 

Bu sonuçla puanını 60 yapan Galatasaray, lider Başakşehir'in 2 puan gerisinde ikinci sırada yer aldı. 38 puana yükselen Konyaspor ise 9. sırada yer aldı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında dev derbide Beşiktaş'ı konuk edecek.

Maçtan önemli anlar:

12. dakikada Zuta'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Muslera'nın uzaklaştırdığı top Milosevic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun uzaktan vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti. 

16. dakikada Diagne'nin pasında Feghouli'nin kaleyi karşı cepheden gören noktadan sert şutu az farkla auta gitti. 

Haberin Devamı

23. dakikada Milosevic'in ara pasında defansın arkasına sarkan Ömer Ali Şahiner, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda zayıf vuruşunda kaleci Muslera topa hakim oldu. 

27. dakikada Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, altıpas içerisinde bulunan Fernadao meşin yuvarlağı ıskaladı. 

45 2. dakikada Belhanda'nın havalandırdığı topu Ndiaye, Feghouli'ye indirdi. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top üstten auta gitti. 
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. 

56. dakikada Belhanda'nın ceza yayı üzerinden sert şutu yandan auta gitti. 

59. dakikada Feghouli'nin pasında Belhanda topu altıpas içerisine kesti. Hiçbir oyuncunun dokunamadığı top taca çıktı. 

61. dakikada Yatabare'nin uzaktan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı. 

65. dakikada Belhanda'nın ara pasında kaleci Serkan Kırıntılı'yla karşı karşıya kalan Diagne'nin vuruşunda top yandan auta gitti. 

71. dakikada Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde bulunan Donk'un kafa vuruşunda top üstten auta gitti. 

72. dakikada Jevtovic'in uzaktan sert şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 

80. dakikada Emre Akbaba'nın sol kanattan ortasında, topa iyi yükselen Diagne'nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 

Haberin Devamı

90 5. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Donk'un kafa vuruşunda top üstten auta gitti. 
Karşılaşma golsüz eşitlikle bitti. 

MAÇTAN NOTLAR:

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 30’uncu hafta kapanış maçında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Galatasaray’ı konuk etti.

Atiker Konyaspor ve Galatarasay, Spor Toto Süper Lig tarihinde 36’ncı kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 35 maçta sarı kırmızılıların ezici bir üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan maçlarda sarı kırmızılılar 27 maçı kazanırken, yeşil beyazlılar sadece 2 kez galip gelebildi. 6 maç ise berabere sonuçlandı. Galatasaray’ın 71 golüne karşın Atiker Konyaspor 20 golle karşılık verdi. Yeşil beyazlılar, sarı kırmızılı ekibe karşı son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evinde oynadığı maçta 1-0 sonuçla almıştı. Ligin ilk yarısında oynanan maç ise 1-1 berabere sonuçlandı. Galatasaray haftaya 59 puanla 2’nci, Atiker Konyaspor ise 37 puanla 10’uncu sırada girdi.

Haberin Devamı

ATİKER KONYASPOR’DA DEĞİŞİKLİK YOK

Sahasında Galatasaray’ı konuk eden Atiker Konyaspor’da teknik direktör Aykut Kocaman, geçen hafta deplasmanda oynadıkları MKE Ankaragücü maçının ilk 11’ini koruyarak kadroda değişiklik yapmadı. Öte yandan teknik direktör Aykut Kocaman tarafından MKE Ankaragücü maçının kadrosuna alınmayan Adis Jahovic ise bu maçta tekrar kadroda yer aldı.

GALATASARAY’DA 2 DEĞİŞİKLİK 

Atiker Konyaspor’a konuk olan Galatasaray’da ise teknik direktör Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında karşılaştıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11’ine göre kadroda 2 değişiklik yaptı. Terim, Malatyaspor karşısında forma giyen Linnes ve Marcao’nun yerine Nagatomo ve Belhanda’ya forma şansı verdi.

ATİKER KONYASPOR’DA 3 EKSİK

Atiker Konyaspor’da sakatlıkları bulunan ve tedavilerine devam edilen Ali Çamdalı, Selim Ay ve Petar Filipovic, Galatasaray karşısında forma giyememeyecek.

GALATASARAY’DA 3 EKSİK

Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasının 33’üncü dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Marcao ve Sinan Gümüş, Atiker Konyaspor maçı kadrosunda yer almadı. Marcao’nun çekilen MR sonucunda sağ kasık adalesinde orta düzeyde zorlanma ve kanama tespit edildiği belirtildi. Öte yandan Martin Linnes de kafileyle birlikte Konya’ya gelmesine karşın kadro dışında kalan isimlerden oldu.

GALATASARAY’DA 3 OYUNCU KART SINIRINDA

Sarı kırmızılı ekipte sarı kart sınırında bulunan Younes Belhanda, Emre Akbaba ve Emre Taşdemir, bu maçta kart görmeleri durumunda 31’inci hafta oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

ONUR KONUĞU DOĞAN HALİSDEMİR

15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeciler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir, Atiker Konyaspor - Galatasaray maçının onur konuğu olarak tribündeki yerini aldı. Maç öncesi kulübü ziyaret eden Doğan Halisdemir’e kulüp başkanı Hilmi Kulluk ve yöneticiler tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Doğan Halisdemir ise üzerinde kardeşi Ömer Halisdemir’in isminin yazılı olduğu 51 numaralı formayı ve tabloyu kulüp yöneticilerine armağan etti. Maç öncesi taraftarları selamlayan Doğan Halisdemir’e taraftarlar karanfil atarak karşılık verdi.

JOSEF SURAL UNUTULMADI

İstikbal Mobilya Kayserispor maçı sonrası geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Aytemiz Alanyaspor’un Çekyalı futbolcusu Josef Sural için karşılaşma öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atiker Konyaspor resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrilmesi sonucu biri ağır 7 futbolcunun yaralandığını Josef Suralın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Josef Surala Allahtan rahmet, yaralılara şifa, Alanyaspor kulübünün, camiasının acısını derinden paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz" denildi. 

’BAŞIMIZ SAĞ OLSUN’ PANKARTI

İki takım futbolcuları üzerinde Josef Sural’ın fotoğrafı bulunan ’Başımız sağ olsun Alanyaspor’ yazılı pankartla sahaya çıktı. 

TRİBÜNLERDEN TAKIMLARINA TAM DESTEK

Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan her iki takıma, taraftarlar tezahüratlarla destek verdi. Taraftarlar oyuncuları birer birer tribünlere çağırarak alkışladı. Sarı kırmızılı taraftarlar ise kendilerine ayrılan misafir tribününü tamamen doldurdu. Taraftarlar hep bir ağızdan ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ”Çocuğa uzanan eller kırılsın’ tezahüratları yaptı.

Haberin Devamı

Atiker Konyaspor 0-0 Galatasaray

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!