Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanalda, saat kaçta? Heyecan başladı

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanalda, saat kaçta Heyecan başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 11:34

Kırkpınar yağlı güreşleri, 2017 yılında da 650 yıllık geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Tarihi dokuları üzerinde barındıran yağlı güreş festivalini yakından takip etmek isteyen vatandaşlar, Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanalda, saat kaçta sorularını yöneltiyor. İşte, bu festivali yakından takip etmek isteyenlerin merakla araştırdığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanalda, saat kaçta sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayın başladı. Tarihin en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl 60 pehlivan sahaya çıkacak. Peki Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak? İşte detaylar

Tarihe altın harflerle geçmek için mücadele edecekler.. 60 Başpehlivan dualı çayıra çıkacak

656’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yarın 60 başpehlivan mücadele edecek. Geçen yıl başpehlivan sayısı 61 iken bu yıl sayı 60’a geriledi.

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olarak kabul edilen bitmeyen güreşin devam efsanesi Kırkpınar’da, bu yıl tüm zamanların kayıt rekoru kırıldı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde bu yıl, minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinden toplamda 2 bin 197 pehlivan mücadele edecek.

Haberin Devamı

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 16 Temmuz pazar günü saat 18:00'da başlayacak mücadele NTV Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak

HEYECAN BAŞLADI

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 656’ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde dün başlayan güreş heyecanı bu sabahki karşılaşmalarla devam ediyor. Minik boyların yanı sıra diğer kategorilerde de başlayan güreşlerde 25 dereceye ulaşan sıcak havada pehlivanlar yağlanarak kol bağladıktan sonra Er Meydanı’nda güreşe tutuştu. Az sayıdaki güreş severin takip ettiği güreşlerde özellikle küçük ve orta boylardaki mücadeleler ilgiyle izlendi.

BAŞPEHLİVANLAR ÇAYIRA ÇIKIYOR

Davul ve zurnaların eşlik ettiği ikinci gün güreşlerinde 2199 pehlivandan, baş kategorisinde yer alan 60 başpehlivan çayıra çıkarak güreşe başlayacak. Başpehlivanların güreşi yarı final mücadelesine kadar sürecek. Yarı final ve devamı ise yarın yapılacak. Başpehlivanlar rakiplerini kura ile belirleyecek. UNESCO’nun somut olmayan kültür mirası listesinde yer alan ve üç gün süren Kırkpınar güreşlerinde toplam 10 ton zeytinyağı ile pehlivanların gözlerini silebilmesi için 5 bin adet salaşpur bezi kullanılacak. Edirne’de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini yerli ve yabancı 450’ye yakın basın mensubu takip ediyor.

KISPET YERİNE KOTLA GÜREŞTİ

Minik-1 boyu 4’ncü tur mücadelesinde Gebzeli 12 yaşındaki Abdullah Duman ve Tokatlı Fatih Bildiş karşı karşıya gelirken, güreşleri ilgiyle izlendi. Abdullah Duman, kıspeti olmadığı için müsabakaya kot pantolonla katıldı. Puanlamaya kadar süren mücadele sonunda Fatih Bildiş, rakibini yenerek bir üst tura yükseldi. Güreşinin ardından uzun süre yerden kalkamayıp gözyaşlarına boğuldu. Babasının 250 liralık kıspeti seneye alacağını ve bu nedenle güreşlere kotla katıldığını anlatan minik pehlivan Abdullah Duman, "Yağlı güreşleri çok seviyorum, yaklaşık 1 yıldır güreş yapıyorum. Babama kıspet istediğimi söyledim oda bana bu sene alamayacağını söyledi. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine ilk defa çıkıyorum. Dünden bu yana yaptığım 3 maçı da kazandım.

Güreşleri protokol tribününden izleyen Kırkpınar’ın efsane güreşçisi Ahmet Taşçı, küçük pehlivanı teselli etmek içi yanına çağırdı. Bir süre Abdullah Duman ile sohbet eden Taşçı tavsiyelerde bulundu. Antalya’nın Kemer İlçesi CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gül ise kendisine kıspet alması için küçük pehlivana 300 lira verdi. Abdullah Duman, yenildiği için gözyaşlarıyla Er Meydanı’ndan ayrıldı.

Haberin Devamı

'ADLARINI ALTIN HARFLERLE TARİHE YAZDIRMAK İÇİN MÜCADELE EDECEKLER'
Edirne Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleşecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, bu yıl dualı çayır Er Meydanı’na 60 başpehlivan ayak basacak. 15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde, birinci tur, ikinci tur, üçüncü tur müsabakalarının ardından çeyrek ve yarı final müsabakalarının ardından finale çıkan 2 yiğitten birisi altın kemerin sahibi olarak adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıracak.

SELÇUK ÇEBİ'DEN GÜREŞÇİLERE MORAL ZİYARETİ

Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Ankara Elmadağ'da kampta bulunan Grekoromen Güreş Milli Takımı kampını ziyaret etti. Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora yönetiminde şampiyona hazırlıklarını sürdüren Milli Takım kampında teknik ekip ve sporcularla bir araya gelen eski dünya şampiyonu güreşçi Çebi, hazırlıklarla ilgili bilgi aldı.

Haberin Devamı

Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aktif güreşi bırakalı henüz bir yıl bile olmadan salonları özlediğini belirterek, "25 yıldır, yani çeyrek asırdır güreş camiasının içindeyim. Sporculuğu bırakalı henüz çok zaman olmamasına karşın salonları ve buradaki havayı çok özledim." dedi.

Samsun'un ev sahipliğinde 18-30 Temmuz'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek Güreş Milli Takımı kampını da daha önce ziyaret ettiğini vurgulayan Çebi, "Oradaki antrenör ve sporcularla bir araya gelerek kendilerine başarı diledik ve Samsun'a uğurladık. Onlara da sonsuz başarılar diliyorum." diye konuştu.

Güreş camiasıyla her zaman birlikte olduğunu dile getiren Çebi, "Güreşin, yani amatör branşın içinden gelmiş biriyim. Geldiğimiz yer belli, kopmamız mümkün değil. Sporcu kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu lafla değil icraatla göstermek istiyoruz. Her zaman kalbimiz onların yanında. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, aktif sporu bırakanların sahaya inmesini istedi. Beni de Spor Eğitim Daire Başkanı olarak yanına aldı. Biz de o görevi layıkıyla yerine getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"FRANSA'DAN MADALYASIZ DÖNMEYİZ"

Selçuk Çebi, ağustos ayında Fransa'da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda Milli Takım'a güvenini vurguladı. Rıza Kayaalp ve Cenk İldem gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra genç sporcuların da Milli Takım kadrosunda yer aldığını ifade eden Çebi, "Güreşte biri gider, biri gelir ama o bayrak hiçbir zaman aşağı inmez." dedi. Fransa'da mücadele edecek Milli Takım kadrosunun kamplar sonrasında netleşeceğini belirten Çebi, "Bizden önce de şampiyon sporcular vardı. Onlar bıraktı yerlerine bizler geldik. Biz bıraktık, şimdi başka isimler gelecek. Türk güreşinde al bayrak asla gönderden inmeyecek. Fransa'dan madalyasız dönmeyiz. Sporcu arkadaşlarımıza olan inancımız tam." değerlendirmesinde bulundu.

SAHAYA İNDİ, TAKTİKLERİ GÖSTERDİ

Selçuk Çebi, Güreş Milli Takımı'nın yaptığı antrenmana da katılarak, tecrübelerini sporcularla paylaştı. Grekoromen Güreş Milli Takımı kampında bulunan sporcularla hasret gideren Çebi, daha sonra formasını giyerek mindere çıktı. Antrenmana katılan Çebi, hatalar konusunda genç sporcuları Teknik Direktör Salih Bora ile birlikte uyardı. Hataları nasıl zaltabileceklerini de uygulamalı olarak sporculara gösteren Çebi, antrenmanın sonuna kadar minderde kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!