Kırkpınar Yağlı Güreşleri finali ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak?

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar Yağlı Güreşleri finali ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2019 09:57

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne'de başladı. Organizasyonda 3 gün boyunca 2 bin 380 pehlivan, rakibinin sırtını yere getirmek için mücadele verecek. Yağlı güreş izlemeyi sevenler bu heyecana tanık olmak adına Kırkpınar Yağlı Güreşleri finaliyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Kırkpınar Yağlı Güreşleri finali ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, o konuya dair bilgiler.

Haberin Devamı

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 5 Temmuz Cuma günü Edirne'de başladı. Bu yıl rekor düzeyde katılımın olduğu Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3 gün boyunca 2 bin 380 pehlivan, rakibinin sırtını yere getirmek için mücadele verecek. Peki, Kırkpınar Yağlı Güreşleri finali ne zaman, hangi kanalda yayınlanacak?

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ilk gün müsabakaları 5 Temmuz’da tamamlandı. Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı'nda sabah saatlerinde minik-1 boy pehlivanların güreşleriyle başlayan 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ilk gün müsabakaları sona erdi. Güreşlerde ilk gün, 2 bin 102 pehlivan mücadele etti. 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 3 gün boyunca devam edecek.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 658’ncisi 7 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek başpehlivanlık final güreşiyle tamamlanacak. Karşılaşmalar DMAX’tan yayınlanacak.

Bu yıl minik 1 boyda 145, minik 2 boyda 155, teşvik 1 boyda 170, teşvik 2 boyda 199, tozkoparan boyda 211, ayak boyunda 199, deste küçük boyda 216, deste orta boyda 167, deste büyük boyda 119, küçük orta küçük boyda 373, küçük orta büyük boyda 148, büyük orta boyda 136, başaltında 90, baş boyunda ise 52 pehlivan mücadele edecek.

Haberin Devamı

Kırkpınar'ın 'eli tutulmayan ağası' bu yıl da aday olacak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 10 kez güreş ağalığı yapan 2 altın kemer sahibi Seyfettin Selim, bu yıl da ağalığı alırsa 3. kemerini takmaya hak kazanacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin rekortmen ağası Seyfettin Selim, ağalığa bugüne dek 3 milyon 700 bin lira ödedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kuralları gereği üst üste 3 yıl ağalık yapanlara verilen altın kemer ödülünü iki kez alan Seyfettin Selim, Kırkpınar'ın tek iki altın kemerli ağası olarak tarihe geçti.

Arada boşluk olması nedeniyle 10 kez ağalık yapmasına rağmen üçüncü kemeri alamayan Selim, bu yıl seriyi tamamlaması halinde Kırkpınar'ın 3 altın kemerli ağası olarak kırılması zor bir rekora da imza atacak.

Nasıl ağa olunuyor?

Kırkpınar Güreş Ağası, güreşlerin ve organizasyonun sorumlusuyken Edirne Belediyesince yapılan düzenleme ile simgesel bir makam haline dönüştü.

Haberin Devamı

Güreşlerin düzenlenmesi, kırmızı dipli mumla güreşlere davetler yapması ve güreşe gelenleri ağırlaması gibi misyonu olan ağanın bu görevlerinin büyük bölümü şu anda Edirne Belediyesince yapılıyor. Elindeki büyük tespihi, işlemeli cepken ve şalvarıyla otantik bir görünüm sergileyen ağa, kazandığı ihalenin ardından bir yıl süresince ağalık yapıyor.

İhaleden elde edilen gelir, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlenmesine harcanıyor ve dereceye giren pehlivanlara ödül olarak dağıtılıyor.

BAKMADAN GEÇME!