Kartal çakıldı! Hesaplar karıştı... Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı özeti

Güncelleme Tarihi:

Kartal çakıldı Hesaplar karıştı... Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı özeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 08:19

Avrupa'da başarıyı küçük bir farkla kaçıran Beşiktaş, Medipol Başakşehir karşısında Spor Toto Süper Lig'in en önemli mücadelesini verdi. Ligin güçlü ekiplerinden Medipol Başakşehir karşısında ağır yaralanan Kara Kartal, 3-1'lik mağlubiyet sonrası aradaki puan farkını yitirmiş oldu. Diğer taraftan Medipol Başakşehir'in genç yıldızı Cengiz Ünder ise attığı 2 goller sahanın yıldızı oldu. Ev sahibi ekibin diğer golü Adebayor'dan gelirken, Beşiktaş'ın tek golünü Demba Ba kaydetti. İşte, Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Avrupa'ya havlu atarak ligde şampiyonluk hesapları yapan Beşiktaş, zirve yarışında takipçisi Medipol Başakşehir'den ağır darbe aldı: 3-1 Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet alan Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri, 7 ve 18. dakikalarda Cengiz Ünder ile 12. dakikada Adebayor kaydetti. Beşiktaş'ın tek sayısı 8 ay sonra ilk maçına çıkan Demba Ba'dan geldi (Dk. 87) Mücadelenin 15. dakikasında ise Oğuzhan'ın şutu, Başakşehir'de ise 87. dakikada Edin Visca'nın şutu direğe takıldı. Bu sonucun ardından lider Beşiktaş, 64 puanda kalırken Medipol Başakşehir, puanını 60'a yükseltti. Öte yandan önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile karşılaşacak olan siyah beyazlılarda maça kart sınırında çıkan Tosic, 39. dakikada sarı kart gördüğü için cezalı duruma düştü ve derbi maçta forma giyemeyecek. Diğer taraftan takımın dinamo ismi Atiba, ilk yarının sonlarında oyundan çıkarken Kanadalı oyuncunun üst adalesinde zorlanma tespit edildiği derbide forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Medipol Başakşehir bu sezon Süper Lig'de şampiyon olan (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor) tüm takımları yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş 
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Bekir İrtegün, Attamah, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu (Dk. 79 Hakan Özmert), Holmen, Visca, Mossoro (Dk. 85 İrfan Can Kahveci), Cengiz Ünder, Adebayor (Dk. 82 Mustafa Pektemek) 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 45+2 Tolgay Arslan), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel (Dk. 56 Aboubakar), Cenk Tosun (Dk. 78 Demba Ba) 
Goller: Dk. 7 ve 18 Cengiz Ünder, Dk. 12 Adebayor (Medipol Başakşehir), Dk. 87 Demba Ba (Beşiktaş) 
Sarı kartlar: Dk. 16 Adebayor, Dk. 68 Emre Belözoğlu, Dk. 81 Mossoro (Medipol Başakşehir), Dk. 39 Tosic (Beşiktaş) 

Kartal çakıldı Hesaplar karıştı... Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı özeti

Haberin Devamı

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
7. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sol kanattan ilerleyen Mossoro, ceza yayı üzerindeki Cengiz Ünder'e yerden pasını attı. Cengiz, ceza sahası içinde Marcelo'yu geçtikten sonra altı pasa girmeden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0 
12. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada kaptığı topla rakip sahaya ilerleyen Attamah, sağ kanatta savunmanın arkasına kaçan Visca'ya topunu attı. Visca ceza sahasına girer girmez, boş pozisyondaki Adebayor'un önüne topu gönderdi. Togolu oyuncu, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0 
18. dakikada Medipol Başakşehir farkı 3'e çıkardı. Mossoro'nun pasıyla ceza sahası içinde sol tarafta savunmanın arkasına sarkan Cengiz Ünder, dar açıdan bekletmeden çok sert vurdu, kaleci Fabricio'ya da çarpan top ağlara gitti:
3-0. 
87. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye düşürdü. Aboubakar'ın uzun pasında topu göğsüyle kontrol eden Demba Ba, ceza sahasına girer girmez yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1. 

Haberin Devamı

Kartal çakıldı Hesaplar karıştı... Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı özeti

TOLGAY ARSLAN YEDEK 
Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan ve orta sahada hücumları organize eden Tolgay Arslan, 29. hafta maçında yedekler arasında yer aldı. 
Quaresma'nın ilk 11'e dönmesiyle Anderson Talisca da orta sahada hücuma dönük görev yerinde oynadı. 

CENK TOSUN İLK 11'DE, ABOUBAKAR YEDEKLER ARASINDA 
Siyah-beyazlı takımda cezası nedeniyle Adanaspor maçında görev alamayan Cenk Tosun, cezasını tamamlayarak Medipol Başakşehir karşısında saha çıktı. 

Şenol Güneş, geçen hafta ilk 11'de şans verdiği Aboubakar'ı yedek bırakırken, Cenk Tosun'u forvet hattına sürdü. 
Siyah-beyazlılarda ayrıca Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Babel ilk 11'de görev aldı. 
Atınç, Aboubakar ve Tolgay'ın yanı sıra Tolga Zengin, Beck, Demba Ba ile Necip Uysal, Medipol Başakşehir maçında yedek soyundu. 

Haberin Devamı

Teknik direktör Güneş; Gökhan İnler, Caner Erkin, Matej Mitrovic, Aras Özbiliz ve Ömer Şişmanoğlu'nu kadroda tercih etmedi. 

DEMBA BA 23 AY SONRA...
Demba Ba 23 ay sonra Beşiktaş formasıyla oyuna girdi. En son 24.05.2015'te Galatasaray maçında görev yapmıştı.

Kartal çakıldı Hesaplar karıştı... Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı özeti

SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLARDAN VOLKAN BABACAN'A TEPKİ 
Beşiktaşlı taraftarlar, kritik maçta kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı. 
Siyah-beyazlılar, kale arkası tribünündeki bölümü tamamen doldurdu. Taraftarlar, Medipol Başakşehir'in geçen hafta Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmanın ardından basın mensuplarıyla kavga eden turuncu-lacivertlilerin kalecisi Volkan Babacan aleyhine tezahürat yaptı. Beşiktaşlı taraftarlar, "Volkan Babacan yumruk atsana" şeklinde tezahürat yaptı. 

Haberin Devamı

ABDULLAH AVCI'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER 
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, cezalı ve sakat oyuncuları nedeniyle lider Beşiktaş karşısında zorunlu değişikliklere gitti. 

Turuncu-lacivertli takımda cezalı Yalçın Ayhan, Epureanu ve Ufuk Ceylan'ın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan yarı final ilk maçında burnu kırılan Mahmut Tekdemir, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. 
Avcı, savunmanın göbeğinde yer alan Yalçın ve Epureanu'nun yokluğunda Attamah ve Bekir İrtegün'e, orta sahada görev yapan Mahmut Tekdemir'in yerine ise Holmen'e şans verdi. 

BEKİR İRTEGÜN 85 GÜN SONRA SAHADA 
Medipol Başakşehir'in deneyimli savunma oyuncusu Bekir İrtegün, 85 gün sonra formasına kavuştu. 

Son olarak takımının Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında görev yapan Bekir, bu mücadelenin ardından kasığından ameliyat olmuş ve sahalardan uzak kalmıştı. 

Bu sezon ligde 6, kupada da 5 karşılaşmada forma giyen deneyimli oyuncu, Beşiktaş karşısında 12. resmi maçına çıktı. 

Kartal çakıldı Hesaplar karıştı... Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!