Gol iptali ve penaltı doğru

Bülent Yavuz yazdı...

Haberin Devamı

İki akımın oyuncuları futbol oynama yerine, sahaya sanki meydan muharebesi yapmaya çıkmış gibiydiler.

İlk yarıda sakatlık olmaması mucizeydi. Futbolcuların tamamına yakını oyunu bozmak ve hakemin işini zorlaştırmak adına yarıştılar. Mete
Kalkavan olumsuzluklara rağmen maçın kontrolünü elinden kaçırmamak için çabaladı. İlk 45, hakem için kabus gibiydi. İki dirsek temasını kaçırdı. Bir sarı kartlık ayağa basmayı göremedi. Buna karşın doğru faul kararları verdi. Bu devrede çıkardığı 4 sarı kart da doğruydu.

Altay tutmaya çalışıyordu

39’da Malatya bir gol attı ama hakem, kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti. Kaleci Altay topu tutmaya çalışırken Jahovic top yerine
Altay’ın eline vurarak, topu kaleye yönlendiriyor. Altay’ın topa eliyle müdahale ettiğini, daha sonra Jahovic’in net şekilde Altay’ın eline vurarak topu uzaklaştırdığını görüyoruz. Hakem golü iptal etti. Karar yüzde 100 doğru.

Haberin Devamı

Didişmeyi bırakıp top oynadılar

52’de F.Bahçe lehine verilen penaltı bal gibi penaltıydı. Kaleci Farnolle top yerine kontrolsüz bir şekilde Moses’ın beline ve sırtına net şekilde müdahalede bulunuyor. Yani faulün ağa babası. Hakem önce ‘Devam’ dedi. Daha sonra VAR devreye girerek inceleme önerdi. Mete Kalkavan monitörde inceleme yaptıktan sonra penaltı noktasını gösterdi. Net Penaltıydı. Maçın ikinci devresi birinci yarının tam tersiydi. Oyuncular didişmeyi bırakıp, top oynadılar.

Ersun Yanal maçın ardından konuştu...

Canlı Bahis kaybına %10'a varan iade sadece Misli.com'da, katılmak için buraya tıklayın!

 

Yazarın Tüm Yazıları