Jose'yi de Conte'yi de gömdü! Avrupa'da tek rakibi var...

Güncelleme Tarihi:

Joseyi de Conteyi de gömdü Avrupada tek rakibi var...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 15:54

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, evinde oynadığı 15 karşılaşmada kalesinde yalnızca 7 gol görerek, Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig kıyaslandığında bu başarıyı elde eden en iyi 2. takım ünvanına sahip oldu.

Haberin Devamı

Sezona İbrahim Üzülmez ile başlayan ve daha sonra Ümit Özat'ın devraldığı Gençlerbirliği, Başkan İlhan Cavcav'ın vefatının ardından "Küme düşebilir" söylentilerini alsa da hem toparlanmasını bildi hem de Avrupa'nın enleri arasına girdi.

TEK RAKİBİ PSG OLDU: 6 GOL YEDİLER
Avrupa'da en az gol yiyen takımlar olarak bu ünvana Chelsea (8), Bayern Münih (8), Atletico Madrid (13), Juventus (9) ve PSG (6) sahip oldu. Unai Emery'nin takımı Paris Saint Germain, Avrupa'nın en iyisi olurken, peşinden Gençlerbirliği geldi.

Evinde sadece Galatasaray ve Adanaspor'a yenilen Ankara temsilcisi, kalesinde hiç 1 golden fazlasını görmezken; Beşiktaş, Bursaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor ve Kayserispor'un da birer golüne engel olamadı.

Bu süreçte Gençlerbirliği'nin çıktığı maçların tamamında kalede İsveçli file bekçisi Johannes Hopf görev aldı. Öte yandan kırmızı siyahlı ekip toplamda ise kalesinde 29 kez gol gördü.

Joseyi de Conteyi de gömdü Avrupada tek rakibi var...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!