"İstediğimizi aldık; ama bu oyun yetmez"

Güncelleme Tarihi:

İstediğimizi aldık; ama bu oyun yetmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2019 08:30

Şenol Güneş, Arnavutluk maçı sonrası oyuncularını hem övdü hem de uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

A Milli Takım’ın başındaki ikinci dönemine kritik bir galibiyetle başlayan Güneş, oyuncularına, “Sahaya koyduğunuz karakter ve iyi niyetinizi yürekten kutluyorum. Aynı ciddiyeti Moldova karşısında göstermeliyiz” dedi.

A MilliFutbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’ndaki ilk maçında Arnavutluk’u deplasmanda 2-0 yenerken, teknik direktör Şenol Güneş,  2-0 biten karşılaşma sonrası oyuncularını hem tebrik etti hem de önemli uyarılarda bulundu. Genel anlamda ortaya konulan futboldan memnun olduğunu dile getiren Güneş, “Sahaya koyduğunuz karakter ve iyi niyetinizden dolayı hepinizi yürekten kutluyorum” dedi. Yarın Eskişehir’deki Moldova karşılaşmasında kadroda değişiklikler yapabileceğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

‘Rakibe fazla pozisyon vermedik’

“Sert bir takıma karşı net bir galibiyet elde ettik. Tüm Türkiye’yi sevindiren bir sonuç aldık. Takım savunması anlamında gayet başarılıydık. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Ancak pas yoğunluğumuz hedeflediğimizden daha düşük oldu. Hücumda daha etkili ve üretken olmamız gerekiyordu. Biz, bunu yapabilecek bir takımız. Eğer pas yüzdesini artırabilirsek daha fazla pozisyona gireriz. Sonuç itibariyle istediğimizi aldık ama oyunumuzu daha da geliştirmeliyiz. Arnavutluk maçında şans bulamayanlarınız var. Bu demek değil ki hiç şans gelmeyecek. Bu takım bizim ortak değerimiz. Hepimiz her an göreve hazır olmalıyız.

‘Moldova katı savunma yapıyor’

Yarın karşılaşacakları Moldova’nın katı savunma yapan sert bir takım olduğunu vurgulayan Güneş, “Arnavutluk maçı artık geride kaldı. Şimdi tüm gücümüzle Moldova maçına odaklanmalıyız. Moldova zayıf bir takım gibi görünebilir ama bu durum bizi asla rehavete sokmamalı. Bazen böyle maçlar tahmin ettiğinizden çok daha zor geçer ve rakibi hafife alırsanız sürpriz yaşarsınız. Arnavutluk maçına nasıl iyi hazırlanıp kazandıysak, Moldova karşılaşmasına da aynı ciddiyeti göstermeliyiz. Eskişehir’de bizi destekleyecek halkımıza güzel bir oyunla galibiyet armağan edelim” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!