İstanbul’un hakimi Hasketbol oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un hakimi Hasketbol oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 16:47

Red Bull ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Red Bull Reign TBF 3x3 Basketbol Turu’nun İstanbul’daki dördüncü ayağı nefes kesti.

Haberin Devamı

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmaların sonunda Kayseri’den elemeye katılan Hasketbol takımı, finalde Hercules’i 21-17 ile geçerek birinciliği elde etti. Basketbol turunda Türkiye Şampiyonu olacak ekip, Washington’da gerçekleşecek Red Bull Reign Dünya Finali’nde yer alacak.

Sokak basketbolunun bir çeşidi olan 3x3 basketbol Türkiye’de de gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Daha önce Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği 3x3 Turu, Red Bull ile yapılan işbirliğiyle bu sezon  “Red Bull Reign TBF 3x3 Basketbol Turu” adıyla düzenleniyor. Turnuvanın dördüncü ayağı İstanbul elemesi ile devam etti

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin de medya partneri olan RedBull.com’un desteğiyle yapılan organizasyonun İstanbul ayağında sürpriz birinci vardı. Daha önceki üç ayağı kazanan Sa Twins takımını yarı finalde mağlup eden Hasketbol, finalde de Hercules’i 21-17’lik sonuç ile geçerek İstanbul elemesinin galibi oldu.

Haberin Devamı

İstanbul’un hakimi Hasketbol oldu

6 ilde oynanacak karşılaşmaların ardından en iyi sonuçları alacak 12 takım, Türkiye Şampiyonası’nda yer alacak. Türkiye Şampiyonu olacak takım ise Eylül ayında Amerika’nın başkenti Washington’da Barry Farms’da gerçekleşecek Red Bull Reign Dünya Finali’ne gitmeye hak kazanacak.

Elde ettikleri birincilik sonrası konuşan Hasketbol takımı kaptanı Hasan Aksoyak, “Turnuvaya Kayseri’den katıldık. Bizim için zor bir turnuvaydı çünkü İstanbul’da oldukça güçlü takımlar yer alıyordu. Burada birinci olmayı başardık ve Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandık. Zorlu rakiplerimize karşı fizik olarak dezavantajımız vardı. Biz de dışarıdan sayı yememeye çalıştık ve sonunda istediğimizi elde ettik. Ayrıca Genç Erkekler’de de şampiyon olduk. Genç takımımız ayrıca Afyon’da da birinciliği elde etmişti” dedi.

3x3 BASKETBOL HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Popüler basketboldan farklı olarak yarı saha ölçülerinde oynanan 3x3 basketbol, son yıllarda yapılan atılımlarla büyük bir izleyici kitlesine kavuştu. Basketbolun daha dinamik olan hali 3x3’te 3 oyunculu iki takım standart bir yarı saha içerisinde karşılaşır. 3x3 Basketbol, uluslararası yarışma formatında ilk defa başarılı bir şekilde 2010 yılında Singapur'da düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda (YOG) yer aldı ve sonrasında yıllık bazda düzenlenen 3x3 Dünya Turu ile kendine sağlam bir yer edindi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!