İslam Slimani kimdir?

Güncelleme Tarihi:

İslam Slimani kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 17:40

İslam Slimani, Fenerbahçe’ye transfer olacağı haberleriyle gündeme geldi. İslam Slimani, geçtiğimiz sezonun yarısını Leicester City'de, diğer yarısını da Newcastle United'da geçirmişti. Peki, İslam Slimani kimdir?

Haberin Devamı

İslam Slimani, 18 Haziran 1988 Cezayir'de dünyaya geldi. Cezayir Milli Takımı'nın da forveti olan İslam Slimani, Premier Lig ekiplerinden Leicester City'de forma giydi. Slimani, 26 Mayıs 2012 tarihinde, Nijer ile yapılan dostluk maçında ilk kez millî takım formasını giydi. Bir hafta sonra, 2 Haziran'da 2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Ruanda ile oynanan ve 4-0 galibiyetle sonuçlanan maçta takımının üçüncü golünü attı. Bu gol onun ilk millî golü oldu.

2008 yılında profesyonel futbol kariyerine başlayan İslam Slimani'nin Avrupa macerası 2013 yılının yazında Sportig Lizbon'a attığı imza ile başladı. Sporting Lizbon'da çıktığı 79 maçta 47 gole imza atan Slimani aynı zamanda 5 de asist yaptı. Sergilediği performansla Lizbon'un vazgeçilmezi olan Cezayirli futbolcu 2016 yılında 30 milyon Euro karşılığında Premier Lig ekiplerinden Leicester City'e transfer oldu ve takımın en pahalı oyuncusu olmuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!