İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları açıklandı! MEBBİS il dışı atama ve tayin sonuçları sorgulama

Güncelleme Tarihi:

İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları açıklandı MEBBİS il dışı atama ve tayin sonuçları sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 18:57

MEB, il dışı yer değiştirme ve atama sonuçlarını açıkladı. Bulundukları il dışında farklı bir ilde görev yapmak isteyen öğretmenlerin başvuruda bulunduğu tayin listesi mebbis.meb.gov.tr sayfası üzerinden görüntülenebiliyor. İşte, 2017 il dışı atama ve yer değiştirme başvuru sonuçları sorgulama sayfası!

Haberin Devamı

İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçlarıyla ilgili beklenen haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 il dışı yer değiştirme ve atama sonuçlarını önceden de bildirildiği gibi 23 Haziran Cuma günü (bugün) erişime açtı. Atama bekleyen öğretmen, MEBBİS giriş ekranı için mebbis.meb.gov.tr adresine girerek, kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodu yazarak 2017 il dışı öğretmen tayin sonuçlarını görebilirler.

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

TAYİNİ ÇIKAN ÖĞRETMENLER NE YAPACAK?

İl dışı ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri 28 Haziran 2017 Çarşamba günü başlayacak. Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il millî eğitim müdürlüklerince giderilecek; bu şekilde giderilemeyen tereddütler ise Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

Haberin Devamı

İL DIŞI ATAMALARI NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır

BAKMADAN GEÇME!