Hamilton ve Bottas takibi sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Hamilton ve Bottas takibi sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 11:06

2017 Formula 1 sezonun altıncı yarışında Mercedes AMG Petronas’ın Fin pilotu Valtteri Bottas dördüncü, Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise yedinci olmayı başardı.

Haberin Devamı

Hamilton pilotlar sıralamasında ikinciliğini korurken, Bottas üçüncü, Mercedes AMG Petronas da markalar şampiyonasında ikinci basamakta yer alıyor.

2017 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas’ın Fin pilotu Valtteri Bottas podyumu son anda kaçırırken, Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise yedinci sıranın sahibi oldu.

Yarışa 3. cepten başlayan Bottas, pit-stoplar sonrasında yerini kaybedip Monaco caddelerinden dördüncülük çıkarırken, mücadeleye 13. cepten başlayan Hamilton ise pit-stop strateji sayesinden 6 sıra birden yükselerek damalı bayrağın altından yedinci sırada geçti. Bu sonuçların ardından Britanyalı pilot 104 puanla şampiyona ikinciliğini sürdürürken, Fin sürücü ise 75 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu. Takımlar sıralamasında Mercedes AMG Petronas ise puanını 179’a yükseltip ikinci sırada kaldı.

Haberin Devamı

Formula 1’de 2017 yedinci yarışı 9 Haziran 2017 tarihinde Kanada’da gerçekleştirilecek. Gilles-Villeneuve Pisti’nde 2013’ten bu yana Mercedes AMG Petronas pilotları birinciliği kimseye bırakmazken 2014’te duble yapmayı başarmıştı.

BAKMADAN GEÇME!