Gözün aydın Lucescu! Ümit Özat...

Güncelleme Tarihi:

Gözün aydın Lucescu Ümit Özat...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 13:52

Teknik direktör Ümit Özat, Gençlerbirliği'ndeki 2. dönemine başladı. Ve bu habere en çok Lucescu sevinecek. Neden mi?.. Hatırlanacağı üzere Özat, geçtiğimiz günlerde, Lucescu'nun şikayetçi olduğu yabancı futbolcu sorununa ilginç bir çözüm sunmuş, ve bu sorunun olarak, takımların tamamen Türk oyunculardan kurulu kadrolarla sahaya çıkması olduğunu savunmuştu.

Haberin Devamı

Ligin 3. haftasında gönderildiği Gençlerbirliği ile 12. hafta maçlarının tamamlanmasının ardından yeniden anlaşan Ümit Özat, herhangi bir takım çalıştırmadığı dönemde, son günlerin ana gündem maddesi haline gelen ve çok tartışılan yabancı kuralıyla ilgili flaş ifadeler kullanmıştı. Özat, kadroda yer alan oyuncuların tamamının Türk oyunculardan kurulu olması gerektiğini savunmuştu.

Özat'ın ligin 13. hafta maçında sahaya nasıl bir Gençlerbirliği süreceği merakla beklenirken her defasında Özat'ın sahaya tamamen Türk futbolculardan kurulu bir 11'le çıkmasına en çok, Türkiye'de izleyecek Türk futbolcu sayısının az olmasından şikayetçi olan Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun sevineceğe benziyor.

ÖZAT NE DEMİŞTİ?.. 
"8+3 yabancı sınır olunca ne olacak. Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi isimleri çağırın bir fikirlerini alın. Bunun kararını kim veriyor? Türk futbolunun kurtuluşu sıfır yabancı! 10 sene Türk takımlarını Avrupa kupalarına göndermeyeceksin. Bunu da yapacak insan sayın Cumhurbaşkanı. Göndermeyecek. 10 sene sonra bak bakalım borç kalıyor mu?"

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!