Gol yemek de et yemek de yasak

Güncelleme Tarihi:

Gol yemek de et yemek de yasak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 02:48

Forest Green önümüzdeki hafta başlayacak İngiltere 2. Ligi’nde ilk maçına çıkmaya hazırlanıyor. Yeşil siyahlılar böylece dünyanın tek vegan profesyonel futbol takımı olarak tarihe geçecek.

Haberin Devamı

Menüsünden önce 2011’de eti, ardından balık, süt, bal, peynir ve tereyağı gibi diğer hayvansal ürünleri çıkaran İngiliz ekibi Forest Green Rovers, geçen sezon yarı profesyonel Ulusal Lig’den profesyonel 2. Lig’e çıkma başarısı göstermişti. Bu büyük başarıyı, hiçbir hayvansal ürünü bünyesinde bulundurmayan vegan diyetine borçlu olan kulüp ayrıca siyah-beyaz olan renklerini yeşil-siyaha dönüştürmüştü.

Takım şimdi, dünya üzerinde profesyonel liglerde oynayan ilk vegan kulüp olmanın hazırlıklarını yapıyor.

Futbolcuların performanslarını bu sa- yede daha üst seviyelere çekebileceklerine inanan kulübün sahibi Dale Vince konuyla ilgili yap- tığı açıklamada, “Dikkat çekici olduğuna inandığımız büyük bir etkimiz var. Vegan sözcüğünü futbol dünyasına yaymak istiyoruz. Bundan daha sezgisel ne olabilir?” ifa- delerini kullandı. Sadece oyunculara değil taraftarlara da bitki esaslı yiyeceklerin kullanılmasının sağlıklı olduğunu anlatan Vince bu konuda tek başına değil. Artık pek çok ünlü atlet artık eti terk ediyor ve bitki temelli bir beslenme programıyla çalışıyor.

Haberin Devamı

Barcelona’nın dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi özellikle 2014 Dünya Kupası’nı kaybetmesinin ardından sahadaki performansının doğru olmadığını kabullenen

Arjantinli yıldız sıra dışı bir kararla diyetini değiş- tirmek için harekete geçti. Ünlü bir İtalyan diyetisyen sayesinde programını tamamen su, iyi kalite zeytinyağı, tahıllar, taze meyve /sebze, fındık ve tohumlardan oluşan yeni bir listeyle değiştiren yıl- dız futbolcu, bu yeni diyet sayesinde 3 kilo vermekle kalmadı, kas yaralanmalarının da önüne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!