Şampiyon Beşiktaş... Basın toplantısında sürpriz...

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Beşiktaş... Basın toplantısında sürpriz...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 18:26

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş deplasmanda Gaziantepspor'u birbirinden güzel gollerle 4-0 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maç sonu Şenol Güneş'in basın toplantısında futbolcuların sürprizi vardı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Gaizantepspor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş rakibini Talisca (2), Babel ve Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 4-0 mağlup ederek lig tarihinde 15. şampiyonluğuna ulaştı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında çok mutlu olduklarını ifade eden Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sezon başından bu yana yapılanmaya ayak uydurmaya çalıştık. Geçen seneki başarıyı bu yıl tekrarlamak bizi mutlu etti. Herkesi tebrik ediyorum" dedi. Özelikle her yerde kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkür eden Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarlara teşekkür ediyorum. Kendi sahamızda değil tüm sahalarda en fazla taraftar toplayan kulübüz. Umarım ki bütün bu yüke diğer takımlar da ortak olur. Kolay olmadı. Bir Şampiyonlar Ligi, UEFA Ligi, bir kupa, bir de Türkiye ligi maçları oynadık. Sağ salim çıktık. Ligde şampiyon olmak ilk hedefimizdi ve buna ulaştık. Rakiplerimiz de bizi çok zorladı. Bu yarışta rakiplerimiz bu işe renk kattı. Düşen takımlar da oldu, onlara başarılar diliyorum. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bu işte bu bir görevse, ben bir damlayım. O yüzden güzel bir aileyiz. Sevgi ve saygı içerisinde, kurallara bağlı, en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun, doğrularımızdan vazgeçmedik. Zaman zaman gündemi değiştirmek adına kafa karışıklığına sebep verilmeye çalışıldı. Bazen de maç kaybederek üzüldük ama vazgeçmedik. Büyük bir ailenin bireyi olarak kendimle de gurur duyuyorum. Beşiktaş'ın artısı sadece aldığı sonuçlar değil oynağı oyundur.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

OYUNCULARDAN ŞENOL GÜNEŞ SÜRPRİZİ

Şenol Güneş açıklamasını sürdürdüğü sırada Aboubakar, Caner ve Marcelo tezahürat yaparak basın toplantısında hocalarına sürpriz yaptılar. Coşkulu bir şekilde içeri giren oyuncular hocalarıyla şampiyonluğu marşlar söyleyerek kutladılar.

3 İHTİMAL VAR. KALMAK, GİTMEK, BIRAKMAK...

Hedefinde 3 ihtimal olduğunu söyleyen Güneş, "Bir çalışmaya devam etmek, iki başka yerlere gitmek, üç antrenörlüğü bırakabilirim. İşimi doğru yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman sindiğim anlar olur. Özgür olmak gerekiyor ki daha rahat işler yapabilelim. Düşüncemi açıkça söylemek yerine benim düşüncemden öne giden arkadaşlar var. Hep gündem değişmek isteniyor. Dünü yaşadık bitti. Sonuçlara baktığınız zaman her şey değişebilir. Doğrularımıza rağmen haksız eleştiriler aldık. Biz kötü de oynasak, iyi de oynasak hedefimizden ve doğrularımızdan vazgeçmedik. Hedefimiz Türk futboluna katkı yapmaktır. Bu sene şampiyon olduk, başka sene başkası da olabilir. Biraz daha futbolun bu tarafına kaymak gerekiyor. Daha önce Başakşehir'i kutlamıştık. Konya da hak ediyor. Başakşehir zaman zaman inci sitemlerle mesajlar verebiliyor. Henüz en iyi takım oynayan futbol takımı olamadık. Başakşehir'in ikinci olmasında katkımız var. Hak eden takım hakkını aldığı için ve Başakşehir'e de ikincilik kazandırdığımız için mutluyuz" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

İŞTE ŞAMPİYONLUK MAÇI

Kalyon Stadı'nda oynanan maça Beşiktaş fırtına gibi başladı. Henüz 5. dakikada topla buluşan Babel düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golün hemen ardından stat, "Şampiyon Beşiktaş" sesleriyle yıkıldı Beşiktaş'ın 2. golü, 39. dakikada Oğuzhan Özyakup'tan gelirken siyah Beyazlıların diğer gollerini 65. dakikada frikikten ve 75. dakikada ceza sahası dışından yaptığı mükemmel vuruşlarla Talisca kaydetti. Maç 4-0 tamamlanırken Beşiktaş puanını 74'e yükselterek 2. sıradaki Başakşehir'in 4 puan üstünde, 2016-2017 Turgay Şeren sezonunun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Küme düşmesi kesinleşen Gaziantepspor ise haftayı 26 puanla 17. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Stat: Kalyon
Hakemler: Mete Kalkavan, Kerem Ersoy, Esat Sancaktar
Gaziantepspor: Erten Ersu, Pedroso, Musa Nizam, Fatau (Dk. 84 Serkan Bakan), Barış Yardımcı (Dk. 60 Alpay Koçaklı), Abdülkadir Kayalı,Thiam, Orkan Çınar, Kangwa, Ben-Hatira (Dk. 75 Doğanay Kılıç), Ghilas
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Caner Erkin), Tolgay Arslan, Cenk Tosun (Dk. 60 Necip Uysal), Talisca, Babel, Aboubakar (Dk. 77 Demba Ba)
Goller: Dk. 6 Babel, Dk. 39 Oğuzhan Özyakup, Dk. 65 ve 75 Talisca (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 19 Musa Nizam, Dk. 51 Kangwa (Gaziantepspor)

FUTBOLCULAR NE DEDİ?

Adriano: "Mükemmel bir şampiyonluk. Zor dönemden geçtim. Bana güvenen kulübümün bir parçası olduğum için mutluyum."

Haberin Devamı

Tolgay: "Çok duygusal bir gün. Şampiyonluğu hak ettik. Çok mutluyum. Burada daha çok kupa kazanmak istiyorum."

Gökhan Gönül: "Herkes bana destek oldu. Şampiyonluğa katkı verebildiysem ne mutlu bana."

Tolga Zengin: "Zor bir sezondu. Hedefimize ulaştık. Çok sevinçliyiz. Nice şampiyonlukları hedefliyoruz."

Şampiyon Beşiktaş... Basın toplantısında sürpriz...

Demba Ba: "Kariyerimin en mutlu anlarından birini yaşadım. Herkes bu kulübe ne kadar kalpten bağlı olduğumu biliyorum."

Quaresma: "Çok mutluyum. Büyük taraftarımızla şampiyonluğu kutlayacağız. Şu an çok mutluyum."

Fabri: "Daha iyisini isteyemezdim. Tüm sezon neyimiz varsa şampiyonluk için harcadık. Sonunda şampiyon olduk ve seviniyoruz."

Oğuzhan: "Hakkımızla şampiyon olduk. Uzun bir yol kat ettik. Bu sene daha zor olacağını biliyorduk. Çok çalıştı ve mutlu sona ulaştık."

TOSİC'TEN VAN PERSIE'YE GÖNDERME

Beşiktaşlı futbolcu Dusko Tosic, soyunma odasındaki şampiyonluk kutlamaları sırasında Fenerbahçeli Robin van Persie’ye göndermede bulundu. Sırp oyuncu, Instagram hesabından şampiyonluk fotoğrafı paylaşıp Van Persie’yi etiketledi.

 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DEN KUTLAMA MESAJI

Siyah-beyazlı takımla sezon başından itibaren zorlu bir şampiyonluk mücadelesi veren ancak ikinci sırada kalan Medipol Başakşehir de resmi Twitter hesabından "Tebrikler #ŞampiyonBeşiktaş" mesajıyla rakibini kutladı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Twitter hesabından da Türkçe "Kutlarız Beşiktaş! 15. kez Türkiye'nin şampiyonu ve unvanını koruyarak Şampiyonlar Ligi'nde yeniden gruplara döndü." ifadelerine yer verdi.

Şampiyon Beşiktaş... Basın toplantısında sürpriz...

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
6. dakikada Beşiktaş, Babel ile öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Babel, ceza yayının sol tarafına kadar topu sürdükten sonra yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
39. dakikada konuk ekip, Oğuzhan Özyakup ile farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup’un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Babel, bekletmeden meşin yuvarlağı yeniden aynı oyuncuya aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan, yerden şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere attı ve takımını 2-0 öne geçirdi.
65. dakikada Beşiktaş Talisca ile golü buldu. Ceza sahası sağ tarafında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Talisca'nın doğrudan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, kaleci Erten Ersu'nun müdahalesine rağmen sağ köşeden filelerle buluştu: 0-3.
75. dakikada Beşiktaş, Talisca ile skoru 4-0 yaptı. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Talisca, sol ayağının içiyle attığı şutta, meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluştu: 0-4.

Şampiyon Beşiktaş... Basın toplantısında sürpriz...

TRİBÜNDE 30 BİN BEŞİKTAŞLI

BEŞİKTAŞ, deplasmanda olmasına rağmen Gaziantep maçını kendi evinde gibi oynuyor... Ev sahibi ekip, maç için siyah beyazlılara stadın tamamını açtı. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından 30 bine yakın taraftarın maçta Beşiktaş’a destek vermek için tribündeki yerini aldı.

190 MİLYON TL KASAYA

Beşiktaş şampiyon olursa; TFF’den 100 milyon TL, UEFA Şampiyonlar Ligi’nden 90 milyon TL alacak.

Şampiyon Beşiktaş... Basın toplantısında sürpriz...

BEŞİKTAŞ'IN OTOBÜSÜNDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Gaziantepspor deplasmanında Beşiktaş otobüsünde 3. yıldız sürprizi yaşandı.

ÖZEL GÜVENLİK BULUNAMAYINCA EMNİYET GÜÇLERİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Gaziantepspor yönetimi, Beşiktaş'ın şampiyonluk maçına çıkacağı karşılaşma için Gaziantep'te statta görevlendirilecek özel güvenlikte görev yapacak personel bulamadı. Bunun üzerine Gaziantep Emniyet müdürlüğü 650'si bedelli olmak üzere 3080 emniyet personeli görevlendirildi. 1500 emniyet gücü ise saha içinde tribün kenarlarında görevlendirildi.

24 SEZONLUK HASRET BİTTİ

EN son 1991-92’de üst üste şampiyon olan Beşiktaş, mutlu sona ulaştı ve 24 sezonluk hasret sona erdi.

ŞENOL GÜNEŞ TARİHE GEÇTİ

ŞENOL Güneş üst üste 2. kez siyah beyazlı takımı mutlu sona ulaştırırsa, bunu başaran ilk Türk teknik direktör oldu.

12 KARTAL’IN ‘İLK’ HEYECANI

BEŞİKTAŞ mutlu sona ulaştığı taktirde, 12 futbolcu siyah beyazlı formayla ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Şampiyon Beşiktaş... Basın toplantısında sürpriz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!