Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki muhtemel rakipleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 22:09

Spor Toto Süper Lig 2017-2018 sezonunun şampiyonu olan Galatasaray, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olan Galatasaray'ın muhtemel rakipleri belli oldu. İşte o rakipler.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar 14 defayla Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi en çok temsil eden takım konumunda. Ancak Galatasaray, 2016-17 sezonunda UEFA’dan aldığı ceza ve 2017-18 sezonunda Avrupa Ligi’ne ön elemede veda etmesi sebebiyle son iki sezonda puan toplamayı başaramadı. 

UEFA’da takımların puanları hesaplanırken son 5 sezona bakıldığı için Galatasaray’ın sadece 29 bin 500 puanı bulunuyor. Şampiyonlar Liginde geçtiğimiz sezon 3. torbaya son sıradan katılan takımın 42 bin puanı bulunuyordu.

Beşiktaş, 45 bin puanla üçüncü torbada yer almayı başarmıştı. Galatasaray, yeni sezonda ise Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanarak büyük bir ihtimalle kura çekimine dördüncü torbadan katılacak. Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ı Devler Ligi'nde zorlu rakipler bekleyecek. 

Haberin Devamı

İŞTE MUHTEMEL RAKİPLER

Barcelona

Manchester City

Bayern Münih

Paris Saint Germain

Juventus

Lokomotiv Moskova

Atletico Madrid

Real Madrid ya da Liverpool

BAKMADAN GEÇME!