Galatasaray'ın rakibi Schalke 04 hangi ülkenin takımı? Schalke 04'ün tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın rakibi Schalke 04 hangi ülkenin takımı Schalke 04ün tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 23:48

Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonlarından, Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Temsilcimiz  Galatasaray'ın  UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda eşleştiği rakiplerinden biri de Schalke 04 oldu. Peki, Schalke 04 hangi ülkenin takımı?

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde rakibi olan Schalke 04, futbolseverler tarafından merak ve araştırma konusu oldu. Söz konusu takım hakkında bilgi sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaş, Schalke 04 hakkında merak ettikleri detayları sorguluyor. İşte, Schalke 04'ün tarihçesi...

FC Gelsenkirchen-Schalke 04, daha çok bilinen adıyla FC Schalke 04, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Gelsenkirchen'e bağlı Schalke yönetim biriminde kurulu bir Alman futbol kulübüdür. Büyük başarıları 1930larda ve 1940ların başında yaşasa da Schalke Almanya'nın en popüler futbol takımlarından biridir. 1904 yılında Almanya'nın işçi sınıfının, özellikle en büyük maden ocaklarının yoğun olduğu bölgede kurulduğu için madenciler lakabıyla anılmaktadır.

Bu sezon yeni transferlerle kadrosunu güçlendiren Almanlar, gençlere yatırım yapıyor. Mainz'den Suat Serdar için 11 milyon Euro kasaında çıkaran Schakle, genç yeteneği Thilo Kehrer'i 35 milyon Euro'ya PSG'ye gönderdi. Toplam 7 oyuncu transfer eden ve toplam 54,5 milyon Euro bonservis bedeli kasasından çıkaran Gelsenkirchen ekibinin en flaş transferi de Bayern Münih'ten aldığı Sebastian Rudy oldu. Schalke'nin en dikkat çeken özelliği ise genç teknik direktörü Domenico Tedesco. Tedesco henüz bir teknik direktör için genç bir yaşta (32)... Schalke ligeki ilk maçında Wolfsburg'a 2-1 yenildi.

Haberin Devamı

Takımın toplam piyasa değeri 256,4 milyon Euro olarak biliniyor. En değerli oyuncusu ise 25 milyon Euro piyasa değeri ile Amine Harit olarak dikkat çekiyor.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!