Galatasaray'ın rakibi Lokomotiv Moskova hangi ülkenin takımı? Lokomotiv Moskova'nın tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın rakibi Lokomotiv Moskova hangi ülkenin takımı Lokomotiv Moskovanın tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 23:45

Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonlarından, Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Temsilcimiz Galatasaray'ın  UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda eşleştiği rakiplerinden biri de Lokomotiv Moskova oldu. Peki, Lokomotiv Moskova hangi ülkenin takımı?

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde rakibi olan Lokomotiv Moskova, futbolseverler tarafından merak ve araştırma konusu oldu. Söz konusu takım hakkında bilgi sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaş, Lokomotiv Moskova hakkında merak ettikleri detayları sorguluyor. İşte, Lokomotiv Moskova'nın tarihçesi...

Lokomotiv Moskova, Rusya futbol kulüplerinden birisidir. 1923 yılında demiryolu işçileri tarafından kurulan kulüp maçlarını Moskova'daki 28.800 kişilik Lokomotif Stadı'nda oynamaktadır. Lokomotiv Moskova tarihinde 3 kere Çempionat Rossii po futbolu şampiyonluğu, 2 kere Sovyetler Birliği Kupası, 7 kere Kubok Rossii, 2 kere de Superkubok Rossii'yi kazanmıştır. Avrupa'da da başarılı maçlar çıkartan ekip 1997/98 ve 1998/99 sezonlarında UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda yarı final oynamıştır.

Haberin Devamı

Rusya'nın son şampiyonu Lokomotiv Moskova, kadrosunu bu sezon 11 oyuncu ile güçlendirdi. Son olarak Dünya Kupası'nda yıldızlaşan Fedor Smolov'u 10 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer eden Ruslar, lige iyi bir başlangıç yapamadı. İlk 3 hafta rakip kaleye gol bile atamayan Lokomotiv, son 2 maçında 3 puan almayı başardı. Lokomotiv 8 puanla 5. sırada bulunuyor. Şampiyonlar Ligi tecrübesi az olan Lokomotiv, toplamda 23 Devler Ligi müsabakası oynadı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in teknik direktör olarak Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı müsabaka sayısı ise 41. Takımda Manuel Fernandes, Vedran Corluka, Fedor Smolov ve Grzegorz Krychowiak gibi kaliteli isimler bulunuyor.

Takımın toplam piyasa değeri 110 milyon Euro olarak biliniyor. En değerli oyuncusu ise 18 milyon Euro'luk piyasa değeri ile PSG'den kiralık olan, Grzegorz Krychowiak olarak dikkat çekiyor.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!