Son dakika: Mahkeme Galatasaray seçimi ile ilgili kararını verdi!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Mahkeme Galatasaray seçimi ile ilgili kararını verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2019 11:07

Galatasaray Kulübü ikinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ile Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’ın, Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmemesi yönündeki genel kurul kararının iptaline yönelik açtıkları davada mahkeme, tarafların sulh olmaması üzerine dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. 

Haberin Devamı

Özge EĞRİKAR - Galatasaray Kulübü ikinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ile Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’ın, Mustafa Cengiz yönetiminin idari açıdan ibra edilmemesi yönündeki genel kurul kararının iptali için açtıkları davanın dosyası bilirkişiye gönderildi. Mahkeme, davaya sonradan feri müdahil (yan davacı) olarak katılmak isteyen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in talebini ‘hukuki yarar’ olduğu için kabul etti.

İSTİNAF TEDBİRİN KALDIRILMASINA KARAR VERMİŞTİ

İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açan Abdurrahim Albayrak ile Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, 23 Mart 2019 tarihinde yapılan Genel Kurul’da Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetimin mali yönden ibra edildiği halde idari yönden ibra edilemediklerini öne sürmüştü. Albayrak ve Günay, genel kurulun iptali için dava açmış ve mevcut yönetimin devam etmesi için mahkemeden tedbir kararı aldırmıştı. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Albayrak ve Günay yönünden tedbirin kaldırılmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşmasına davacılar Abdürrahim Albayrak ile Yusuf Günay’ın avukatları ile davalı Galatasaray Spor Kulübü avukatı katıldı. Davaya ayrıca Galatasaray Spor Kulübü başkanı Mustafa Cengiz de feri müdahil (yan davacı) olarak katılmak istedi. Mahkeme, Mustafa Cengiz’in asıl davacıların yanında feri müdahillik talebini hukuki yarar bulunması nedeniyle kabul etti.

 “BU HUKUKİ UYUŞMAZLIK KAOSA SEBEP OLMAKTADIR”

Davacı Yusuf Günay, Abdürrahim Albayrak’ın avukatı, “Davamız daha önce Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından incelenmiş bir konuya ilişkindir. Bu kararda idari ibrasızlık durumunun bulunmadığı ve ibranın tek olduğu belirtilerek, idari ibrasızlığa ilişkin kararın iptaline karar verilmiştir. Somut olayda da aynı davalıya karşı idari ibrasızlığın iptali talep edildiğinden davamızın kabulünü talep ederiz” dedi.

Feri müdahil Mustafa Cengiz’in avukatı da, “Bu hukuki uyuşmazlıkta gecikilen her dönem kaosa sebep olmaktadır. Hal böyle iken ivedilikle davanın kabulüne karar verilmesini talep ediyoruz. İdari yönden aklanmama kararı yönetim kurulunun tamamı hakkında verilmiştir. Bu nedenle de mahkemenin yargılama sonunda vereceği hüküm de bütün yönetim kurulunu etkileyecektir. Mahkemenizde verilen tedbir kararı sonrası İstinaf incelemesi sonucundaki karar feri müdahil talebi kabul edilen Mustafa Cengiz’i de kapsamaktadır. Bu durumun mahkemenizce düzeltilmesini ve ek karar oluşturulmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Davalı Galatasaray Spor Kulübü avukatı da, “Cevap dilekçemizi tekrar ederiz. Davanın reddine karar verilsin” dedi.

Haberin Devamı

 DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ

Davaya sonradan müdahil olan olay tarihinde divan kurulu yönetim kurulu başkanı olan Metin Sinan Aslan ise, “Biz o gün divan kurulunu 7 avukat birlikte yönettik. Oy birliğiyle seçildik. Biz burada kulüpten farklı olarak sadece divana yönelik iddialar için müdahil olduk. Eğer bizden özür dilerlerse, hakkımızdaki iddiaları geri çekerlerse biz bu konuda mütalaada bulunabiliriz. Dava şartı yokluğundan davanın reddi gerekir. Bizimle ilgili bu şaibe temizlensin” dedi. Açıklamaların ardından mahkeme taraf avukatlarına, “Sulh olmak ve arabulucuya gitmek istiyor musunuz?” diye sordu. Bunun üzerine davacıların avukatları, “Sulh olmak istemiyoruz. Arabuluculuk faaliyetlerine bu aşamada başvurmak istemiyoruz” dediler. Davalı Galatasaray Spor Kulübü’nün avukatı da, “Biz de sulh olmak istemiyoruz.” diye konuştular.

Haberin Devamı

Mahkeme, tüm deliller toplandıktan sonra davada yer alan iddia, savunma, bilgi ve belgeler doğrultusunda rapor düzenlenmesi için dava dosyasının bilişim yazılım mühendisi, yeminli mali müşavir ve dernekler mevzuatı konularında uzman bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi.

"YÖNETİMİMİZ GÖREV BAŞINDA"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, 14'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı ile ilgili Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Günay, "Yönetimimiz her zamanki aşk ve heyecan ile görevinin başındadır" dedi.

Günay, 14'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı sonucu daha büyük bir heyecanla Galatasaray'a hizmete edeceklerini belirtirken, "Öncelikle belirtmek gerekir ki; idari ibrasızlığı yargıya taşımamızdaki temel amaç, seçimden kaçmak değil Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nca hukuka aykırı olduğu karara bağlanmış idari ibrasızlığın hukuksuz bir yol olduğunu yeniden göstermektir. Bu yol, yönetimleri düşürmek veya seçime zorlamak için kullanılan yanlış ve Galatasarayımıza zarar veren bir yoldur. Yönetimler idari ibrasızlıkla değil seçimle değişebilmelidir. Bir daha Galatasaray Spor Kulübü'nde böyle bir hukuksuzluğun yaşanmaması, yönetimlerin idari ibrasızlık baskısı altında kalmaması için yargı yoluna başvurduk. 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararının iki temel özelliği vardır: 1’ncisi Başkanımız Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcımız Kaan Kançal’ın fer’i müdahale talepleri kabul edilerek seçimlere katılabilmesine imkan sağlanmıştır. Artık bu konuda herhangi bir tartışmaya yer yoktur. 2’ncisi ise yönetim kurulu üyelerince alınan tedbir kararları devam ettirildiğinden seçim kararı alma zorunluluğu yoktur. Yönetimimiz her zamanki aşk ve heyecan ile görevinin başındadır" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Devler Ligi'nde Real Madrid'e farklı kaybettiği maçı izliyoruz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!