Galatasaray Schalke'ye duacı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 23:03

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında Galatasaray, evinde Porto'yu konuk etti. Sarı-kırmızılılar birçok pozisyon ürettiği karşılaşmayı 3-2 kaybetti. Portekizliler 17. dakikada Felipe'nin golüyle 1-0 öne geçti. Porto 42'de Marega'nın penaltı golüyle farkı 2'ye çıkardı. İlk yarının sonunda Galatasaray da bir penaltı kazandı ve Feghouli beyaz noktada skoru 2-1'e getirdi. Porto 57'de Sergio Oliveira ile skoru 3-1 yaptı. Eren Derdiyok'un 65. dakikadaki golüyle tekrar umutlanan sarı-kırmızılılar golden 2 dakika sonra Feghouli ile bir penaltıdan yararlanamadı. Cezayirli yıldız topu üst direğe nişanladı. Galatasaray, Schalke'nin Lokomotiv Moskova karşısında 1-0 galip gelmesiyle Ruslar'ın 1 puan önünde UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı başardı. Galatasaray hücum olarak çok iyi oynadığı mücadelede istediği 3 puanı alamasa da yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme şansını yakaladı.

Haberin Devamı

STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Aleksei Kulbakov, Dmitri Zhuk, Oleg Maslyanko

GALATASARAY: Muslera - Mariano, Ozan Kabak, Maicon, Nagatomo, Donk (Dk. 46 Onyekuru), Fernando, Feghouli (Dk. 89 Muğdat Çelik), N'diaye, Rodrigues, Eren Derdiyok

PORTO: Casillas - Maxi Pereira, Diogo Leite, Felipe, Telles, Danilo, Herrera, Oliveira (Dk. 82 Awaziem), Hernani, (Dk. 73 Jorge), Lopez (Dk. 72 Andre Pereira), Marega

GOLLER: Dk. 45+1 (P) Feghouli, Dk. 65 Eren Derdiyok (Galatasaray) - Dk. 17 Felipe, Dk. 42 (P) Marega, Dk. 57 Oliveira (Porto)

SARI KARTLAR: Fernando (Galatasaray) - Marega (Porto)

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son hafta müsabakasında Galatasaray sahasında Porto'ya 3-2 mağlup oldu. Sarı kırmızılı takım bu skora rağmen, Lokomotiv Moskova'nın deplasmanda Schalke'ye 1-0 yenilmesiyle grubu 3'üncü sırada noktaladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Porto'ya galibiyeti getiren golleri 17'nci dakikada Felipe, 42'nci dakikada penaltıdan Marega ve 57'nci dakikada Oliveira kaydederken, Galatasaray'ın gollerini 45+1'inci dakikada penaltıdan Feghouli ve 65'inci dakikada Eren Derdiyok attı. Feghouli, 67'nci dakikadaki penaltı atışını ise gole çeviremedi. Galatasaray, Porto'ya 3-2 mağlup olarak 4 puanda kalırken, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı, deplasmanda Schalke 04'e 1-0 yenildi ve 3 puanda kaldı. Bu sonuçlarla grubu 3'üncü sırada noktalayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

EREN DERDİYOK'A TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, Porto'ya karşı birçok gol pozisyonundan yararlanamayan Eren Derdiyok'a tepki gösterdi. Sezon başında Gomis'in takımdan ayrılmasıyla takımdaki tek santrfor olan ve gösterdiği performansla eleştirilerin odak noktasında bulunan Eren Derdiyok, Porto karşılaşmasında da tepkiye maruz kaldı. 59'uncu dakikada kaçırdığı golün ardından tribünler tarafından ıslıklanan Eren'e, attığı golün ardından yapılan anonsta da tepki gösterildi.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son hafta mücadelesinde Galatasaray kendi sahasında Portekiz'in Porto takımı konuk etti. Türk Telekom Stadyumu'nda saat 20.55'te başlayan müsabakada Belaruslu Aleksei Kulbakov düdük çaldı. Kulbakov'un yardımcılıklarını Dmitri Zhuk ve Oleg Maslyanko üstlendi.

Haberin Devamı

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında kendi sahasında 2-2 berabere kaldığı Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inden 4 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, stoperde Ahmet Çalık yerine Maicon'a görev verirken, orta sahada Selçuk İnan yerine Fernando'yu, Muğdat Çelik yerine ise Donk'u sahaya sürdü. Terim, Çaykur Rizespor maçında Selçuk İnan'ın orta sahadaki partneri olan Feghouli'yi ise Onyekuru'nun yerine sağ kanatta kullandı.
Cezalı olan Serdar Aziz ve sakatlıkları devam eden Emre Akbaba, Belhanda ve Sinan Gümüş, Porto maçı kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

Galatasaray sahaya; Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Maicon, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, N'diaye, Rodrigues, Eren Derdiyok ilk 11'i ile çıktı.

CONCEİÇAO 6 İSMİ DEĞİŞTİRDİ

Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao ise takımının Portimonense ile oynadığı lig karşılaşmasının ilk 11'inde 6 değişiklik yaptı. Portimonense maçında görev yapan Militao, Corona, Torres, Tiquinho, Otavinho ve Brahimi, Galatasaray karşısında ilk 11'de yer almazken, bu isimlerin yerine Leite, Pereira, Oliveira, Herrera, Adrian ve Hernani forma giydi.

Porto sahaya; Casillas, Pereira, Diogo Leite, Telles, Danilo, Herrera, Oliveira, Hernani, Lopez, Marega ilk 11'i ile çıktı.

GALATASARAY TARAFTARI TELLES'İ UNUTMADI

Haberin Devamı

Galatasaray ile Porto arasındaki müsabaka öncesi sarı kırmızılı taraftarlar eski futbolcuları Alex Telles'i unutmadı. 2013-2014 sezonunun devre arasında Galatasaray'a katılan ve 2016-2017 sezonunun başında Portekiz ekibi Porto'nun yolunu tutan Brezilyalı futbolcu, eski takımı Galatasaray'a karşı ilk kez Türk Telekom Stadyumu'nda resmi maça çıktı. Mücadele öncesi sarı kırmızılı taraftarlar Alex Telles'i tribünlere çağırarak alkışladı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

10'uncu dakikada Porto savunmasından seken topla ceza sahası içinde buluşan Eren'in vuruşunda Casillas topu çeldi. Seken topa Rodrigues'in vuruşunu Porto savunması topu çizgiden çıkarttı. Bu pozisyonda Portolu oyuncunun topu elle çıkarttığına dair sarı kırmızılı oyuncular itirazda bulunurken, hakem Kulbakov oyunu bir süre durdurdu. Yardımcılarına danışan Kulbakov, penaltı kararına hükmetmedi.

Haberin Devamı

14'üncü dakikada Feghouli sağ kanattan ceza sahasına girerken ortaladı, altıpasta topa dokunan Eren meşin yuvarlağı dışarı yolladı.

17'nci dakikada Telles'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde bomboş kafayı vuran Felipe, ağları sarstı: 0-1.

40'ıncı dakikada Porto penaltı kazandı. Hernani topla ceza sahasının solunda buluştu ve Mariano'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Kulbakov penaltı noktasını gösterdi.

42'nci dakikada topun başına geçen Marega, meşin yuvarlakla Muslera'yı farklı köşelere gönderdi: 0-2.

45'inci dakikada Rodrigues, N'diaye'nin pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluştu ve yerde kaldı. Hakem Kulbakov bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

45+1'inci dakikada topun başına geçen Feghouli, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı Porto'nun 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

49'uncu dakikada kendisine atılan uzun topu kontrol eden Eren, topu çekti ve ceza yayı üzerinde bulunan Rodrigues'e pasını aktardı. Meşin yuvarlağa gelişine bir vuruş yapan Rodrigues'in şutu Casillas'ta kaldı.

56'ncı dakikada Maicon topu sağ kanatta bulunan Mariano'ya, Mariano ise sağ kanattan bindiren Feghouli'ye attı. Feghouli'nin yerden sert ortasına boş pozisyondaki Onyekuru'nun vuruşu auta gitti.

57'nci dakikada Hernani sağ kanattan ceza sahası son çizgisine indi ve topu altıpas üzerindeki Oliveira'ya attı. Bu oyuncunun boş kaleye vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-3.

59'uncu dakikada Feghouli sağ taraftan köşe vuruşunu kullandı, ceza sahası içerisinde seken topla buluşan Eren topu üstten dışarı gönderdi.

65'inci dakikada Rodrigues'in sağ kanattan içeri sert kestiği ortaya dokunan Eren topu ağlarla buluşturdu: 2-3.

66'ncı dakikada Feghouli'nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Rodrigues rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

67'nci dakikada topun başına geçen Feghouli, topu üst direğe nişanladı.

79'uncu dakikada Feghouli - Rodrigues - Nagatomo paslaşmasında top Nagatomo'nun önünde kaldı. Ceza sahası içerisine giren Nagatomo topu penaltı noktasına çevirdi ancak savunma meşin yuvarlağa müdahale etti.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!