Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda canlı izlenecek? Derbi öncesi olay!

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda canlı izlenecek Derbi öncesi olay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 10:45

Galatasaray Fenerbahçe maçı için saatler kaldı. Türkiye ve dünyadan birçok futbolseverin araştırdığı derbi mücadelesi, Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak. Mücadeleyi stadyumda izleme şansını elde edemeyen yüz binlerce kişi ise Galatasaray Fenerbahçe maçı için bu akşam ekranları başında olacak. Peki, Avrupa'nın en önemli derbilerinden birisi olarak anılan Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak? Maç saati öncesinde yaşanan olaylar ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Galatasaray Fenerbahçe maçı, genç yaşlı birçok futbolsever tarafından yakından takip edilecek. Ezeli rekabetin vücut bulacağı sahada, hem prestij hem de üç puan savaşı verilecek. Dünyanın sayılı derbileri arasında yer alan Galatasaray Fenerbahçe maçı, Türkiye dışında birçok ülkede canlı yayınla ekranlarda olacak. Derbide Valbuena, Janssen gibi etkili isimlerin karşısında Gomis, Belhanda gibi oyuncular yer alacak. Peki, Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak? İlk 11'ler nasıl şekillenecek? İşte, mücadele hakkında merak edilen bazı bilgiler

GALATASARAY FENERBAHÇE DERBİSİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk edecek. 22 Ekim Pazar günü saat 19.30'da oynanacak mücadele, Bein Sports 1 kanalından canlı takip edilebilecek. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadelede Bahattin Duran ve Tarık Ongun yardımcılıkları üstelenecek.

Haberin Devamı

GALATASARAY FENERBAHÇE MUHTEMEL 11'LER

Teknik direktör Igor Tudor'un Fenerbahçe karşısında sahaya sürmesi beklenen ilk 11 şöyle:

Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Tolga Ciğerci (Selçuk İnan), Gomis.

Fenerbahçe’nin derbiye şu 11’le çıkması bekleniyor;

Kameni- Isla, Skrtel, Neto, Hasan Ali, Guliano, Josef, Ozan, Dirar, Valbuena, Janssen

SAKAT: Van Persie, Mehmet Ekici

TARAFTARLAR BARİYERLERİ YIKTI

Derbi öncesi Fenerbahçeli taraftarlar Kadıköy'de güvenlik güçleriyle gerginlik yaşarken bir taraftar gözaltına alındı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi, Türk Telekom Stadyumu'na gitmek için Ülker Stadyumu önünde toplanan sarı-lacivertli taraftalar taşkınlık çıkardı. Polisin biletleri kontrol etmesi ve üst aramasına tepki gösteren taraftarlar polis bariyerini yıktı. Bir taraftar gözaltına alınırken, bazı taraftarlar ezilme tehlikesi yaşadı. 

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Türk Telekom Stadyumu'na gitmek için Ülker Stadyumu'nda toplanan Fenerbahçe taraftarları polis tarafından tek tek aranarak stada gidecekleri otobüslere binmeye başladı. Polisin bilet ve üst aramasına tepki gösteren taraftarlarla polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada polis bariyerleri yıkıldı. Bazı taraftarlar ezilme tehlikesi yaşadı. Bir taraftar polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra polis tekrar taraftarların önüne geçerek, üst aramasına başladı.

Haberin Devamı

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

 Süper Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç dolayısıyla yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "22 Ekim günü saat 19.30’da Türk Telekom Stadyumunda Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe A.Ş. takımları arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig futbol müsabakası nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında saat 14.30’dan itibaren bazı yoların trafiğe kapatılacağı" ifadeleri yer aldı. 
Açıklamada, trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle belirtildi: 
"Güney yan yolda bulunan İspark Otopark alanı dolana kadar TEM kuzey yan yoldan güney yan yola dönüş varyantı araç trafiğine açık olacak. İspark otoparkı dolduktan sonra dönüş varyantı araç trafiğine kapatılacak. Alternatif olarak araç sürücüleri TEM kuzey yan yol Okmeydanı dönüşleri-TEM güney yan yol bağlantı yolunu kullanacaklardır. Maç başladığında TEM kuzey yan yol araç trafiğine kapatılacak. TEM kuzeye direkt ve TEM'i kuzeyden güneye bağlayan varyanta akım verilecek. TEM kuzey yan yol araç trafiğine kesildiği zaman TEM kuzeyden güneye bağlantı varyantı araç trafiğine açılacaktır." 

Haberin Devamı

FERNANDAO: TAKIMA KATKI SAĞLAYABİLECEK DURUMDAYIM

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, teknik direktör Aykut Kocaman'ın görev vermesi durumunda bugün Galatasaray'a karşı oynamaya hazır olduğunu söyledi.

FB TV'ye açıklamalarda bulunan 30 yaşındaki futbolcu, "Galatasaray'a karşı çok önemli bir maça çıkacağız. Bu karşılaşmanın öneminin bilincindeyiz. Derbi maçlarını ayrı tutmak lazım. Derbinin ayrı sorumlulukları vardır. Biz de bu sorumluluklarımızın bilinciyle oraya gideceğiz. Tek hedefimiz 3 puan." ifadelerini kullandı.

Uzun bir sakatlık sürecinin ardından geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor karşısında 7 ay sonra resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giyen Fernandao, iyi çalıştığını dile getirerek, "Kendimi tamamen hazır hissediyorum. Aykut Kocaman fırsat verirse her zaman takıma katkı sağlayabilecek durumdayım." şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının son haftalara kadar süreceğini düşündüğünü aktaran golcü oyuncu, "Galatasaray, Türkiye'nin kuvvetli ve en büyük takımlarından biri. İyi de kadrolarının olduğunu düşünüyorum. Bunları bir kenara bırakıp kendi işimize bakmamız lazım. Çünkü biz de büyük oyunculardan kurulu, ülkenin en büyük takımlarından biriyiz. Sonuna kadar, şampiyonluk yarışının içinde olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

FERNANDA O SATILABİLİRYaz döneminde Çin'in büyük ilgi gösterdiği bir başka isim olan Fernandao için yine teklif olursa bu kez yönetim satışa onay verecek. Geçen sezon Van Persie'nin ne yapacağını kestiremeyen yönetim, Hollandalı'nın performansındaki artışı görünce Fernandao'yu da elden çıkarmaya artık sıcak bakıyor.FERNANDA O SATILABİLİR<br><br>Yaz döneminde Çin'in büyük ilgi gösterdiği bir başka isim olan Fernandao için yine teklif olursa bu kez yönetim satışa onay verecek. Geçen sezon Van Persie'nin ne yapacağını kestiremeyen yönetim, Hollandalı'nın performansındaki artışı görünce Fernandao'yu da elden çıkarmaya artık sıcak bakıyor.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK 12. DERBİ HEYECANINI YAŞAYACAK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe maçıyla birlikte 12. kez derbi heyecanı yaşayacak.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 24 Mayıs 2015 yılında yapılan başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından bugüne kadar Fenerbahçe ve Beşiktaş ile toplam 11 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, bu mücadelelerden 2 kez sahadan galip ayrılırken, 5 kez de mağlup oldu. 4 müsabakada ise gülen taraf çıkmadı. Geride kalan 11 maçta Galatasaray, rakip fileleri 8 defa havalandırırken, Fenerbahçe ve Beşiktaş ise 11 gol kaydetti.

Özbek, bu maçlarda Beşiktaş’ı yenerek Süper Kupa, Fenerbahçe’yi mağlup ederek de Türkiye Kupası sevinci yaşamamıştı.

Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda canlı izlenecek Derbi öncesi olay

DERBİNİN PİYASA DEĞERİ 900 MİLYON LİRA

Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün oynanacak derbi, piyasa değeri 900 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak.

Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerinde, Süper Lig'in en pahalı takımı 493,8 milyon lirayla Beşiktaş gösterilirken, ikinci sıradaki Galatasaray kadrosunun tahmini piyasa değeri 461 milyon lira olarak belirtildi.

Sıralamada üçüncü basamakta yer alan Fenerbahçe kadrosunun piyasa değeri ise 432,8 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

GALATASARAY'IN EN DEĞERLİSİ MUSLERA

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, takımın en değerli oyuncusu olarak gösteriliyor.
Tecrübeli kalecinin piyasa değeri 47,6 milyon lira olarak belirtilirken, takımın yeni transferlerinden Faslı Younes Belhanda, 38,9 milyonluk değeriyle ikinci sırada bulundu.

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon kadrosuna dahil ettiği Sofiane Feghouli, Maicon Roque ve Fernando Reges'in tahmini piyasa değerleri ise 34,6'şar milyon lira olarak internet sitesinde yer aldı.

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Bafetimbi Gomis'in değeri ise 17,3 milyon lira olarak tahmin ediliyor.
Sarı-kırmızılı takımda piyasa değeri en yüksek gösterilen Türk oyuncular ise 19,5'er milyon lirayla Eren Derdiyok ve Serdar Aziz oldu.

4. Fernando Muslera 824. Fernando Muslera 82

JANSSEN'İN DEĞERİ 51,9 MİLYON LİRA

İki takımdaki futbolcular kıyaslandığında ise en değerli isim olarak Fenerbahçe'de kiralık forma giyen Hollandalı Vincent Janssen ön plana çıkıyor.
Tottenham'dan kiralanan Hollandalı futbolcu, 51,9 milyon lirayla takımının en değerli oyuncusu olarak gösteriliyor.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano de Paula'nın değeri 38,9 milyon olarak tahmin edilirken, vatandaşı Josef de Souza'nın değeri ise 34,6 milyon lira olarak belirtildi.
Sarı-lacivertli ekipte, Mehmet Topal 26 milyonla piyasa değeri en yüksek gösterilen Türk oyuncu oldu.

Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda canlı izlenecek Derbi öncesi olay

RAKAMLARLA DERBİYE BAKIŞ

Süper Lig'de bugün derbi maçta karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda oynanan lig müsabakalarında ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor.

Rekabette 23 yılı kapsayan son 48 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 3 kez mağlup oldu.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe öne geçtiği 23 müsabakadan, Galatasaray ise 11 karşılaşmadan galip ayrıldı, 11 maç da berabere sonuçlandı.

KARTLAR HAVADA UÇUŞUYOR

İki takım arasında son yıllarda yapılan maçlarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.
İki takımın 36'sı lig, 7'si Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa, biri de Dostluk Kupası olmak üzere son 47 randevusunda hakemler toplam 35 kırmızı, 271 de sarı kart kullandı.
Rekabetteki son 47 maçta Galatasaraylı futbolcular 18, Fenerbahçeli futbolcular ise 17 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.
Söz konusu dönemde Galatasaray'dan Emre Aşık (3), Hasan Şaş (2), Melo, Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar, Ujfalusi, Baros, Keita, Arda Turan, Lincoln, Saidou, Orhan Ak, Volkan Arslan, Batista ve Bülent Korkmaz, Fenerbahçe'den ise Lugano (3), Volkan Demirel (2), Alves (2), Nani, Emre Belözoğlu, Meireles, Dia, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Deivid, Ortega ve Luciano kırmızı kartla takımlarını yalnız bıraktı.

EKİMDEKİ 32. DERBİ

Galatasaray ile Fenerbahçe bugün yapacakları derbi maçla ekim ayında 32. kez karşılaşacak.
Taraflar, 108 yıllık rekabette 31 karşılaşmayı ekim ayında oynadı. Fenerbahçe, ekim ayındaki randevularda rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Ekim ayında Fenerbahçe 12, Galatasaray 5 kez galip geldi, 14 maç da berabere sonuçlandı.
Ekim ayındaki derbilerde Fenerbahçe 43, Galatasaray ise 34 gol attı.
İki takım, ekim ayında son maçlarını 2015-2016 sezonunda Ülker Stadı'nda yaptı. 25 Ekim 2015 tarihindeki lig maçı 1-1 bitti.

REKABETTE GOL ATANLAR

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin bu sezon kadrolarında bulunan futbolcuların sadece 5'i iki takım arasındaki rekabette gol sevinci yaşadı.
Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Fenerbahçe'de ise Robin van Persie (2), Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Josef de Souza derbide gol attı.

SANAL DERBİ FENERBAHÇE'NİN

Süper Lig’in 9. haftasında bugün Galatasaray’a konuk olacak olan Fenerbahçe’den ilginç bir paylaşım yapıldı. Sarı-lacivertli kulüp, FIFA 18’de simüle ettiği derbi maçı takipçileriyle paylaşarak, "izleyebilir ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirisiniz" ifadelerini kullandı.

Maçı Fenerbahçe 2 - 0 kazanırken, ilk 11’i Kameni- Isla, Skrtel, Neto, Hasan Ali, Guliano, Josef, Ozan, Dirar, Valbuena, Soldado’dan oluşturdu.

Ayrıca forvette Janssen yerine Soldado’nun oynaması da dikkatlerden kaçmadı.


Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda canlı izlenecek Derbi öncesi olay

 

 

 

Fenerbahçe maça baskıyla başlamak zorunda

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!