Futbolun baronları

Güncelleme Tarihi:

Futbolun baronları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 23:51

Ronaldo, Pogba, Bale, İbrahimovic, Neuer ve Vidal gibi yıldızların menajerliğini yapan Mendes, Barnett, Struth, Kroth ve Felicevich, sadece transferlerden milyonlarca Euro komisyon alıyor. Üstelik bu menajerler, oyuncuların kariyer planlamasına da yön veriyor.

Haberin Devamı

ONLAR, futbolun gerçek baronları... Sadece altı kişiler ama yönettikleri sözleşmelerin değeri 2 milyar Euro’yu aşıyor. Dünyanın en pahalı futbolcularını yönetiyorlar. Hepsinin transferlerini onlar yapıyor. Dahası, menajerliğin yanı sıra kariyer planlamacısı oldukları için bu oyuncuların özel yaşamlarına da yön veriyorlar. Nerede oturacağına, kimlerle arkadaşlık edeceğine hatta hangi reklamlara çıkacağına dahi... Süper menajerlerden söz ediyoruz...

DÜNYANIN 1 NUMARASI JORGE MENDES

DÜNYANIN 1 numaralı menajeri Jorge Mendes’in imza attığı sözleşmelerin değeri yaklaşık 650 milyon Euro. Her transferden en az yüzde 10 komisyon alan Mendes’in asgari kazancı 65 milyon Euro. Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, Radamel Falcao, James Rodriguez ve Quaresma gibi onlarca yıldızın temsilciliğini yapıyor.

Haberin Devamı

MENDES, 2009’da Ronaldo’yu 94 milyon Euro’ya, 2014’te J.Rodriguez’i 80 milyon Euro’ya Real Madrid’e sattı. En büyük kazancı ise, 4 defa transfer yaparak toplamda 179 milyon Euro’ya ulaşan Di Maria’dan elde etti. Mendes, Portekizli Pizzi’ye tam 9 defa transfer yaptırarak toplam 50 milyon Euro’luk ciroya ulaştı.

JORGE MENDES’İN YAPTIĞI BÜYÜK TRANSFERLER

Yönettiği sözleşmelerin tutarı: 650 milyon Euro

EN PAHALI FUTBOLCULARI VE TRANSFER SAYILARI:

Futbolun baronları

Not: Parantez içindeki rakamlar, futbolcuların transfer sayıları. Kiralıklar dahil değil.

MİNO RAİOLA, SON 1 YILDA SATTIĞI FUTBOLCULARLA MENDES’İN TAHTINI ZORLUYOR

İBRAHİMOVİC VE POGBA’DAN 45 MİLYON EURO KAZANDI

İtalyan menajer, 8 transfer yaptırdığı İbrahimovic’den 18 milyon Euro, geçen yıl 105 milyon Euro’ya sattığı Pogba’dan da 27 milyon Euro aldı.

Futbolun baronları

JORGE Mendes’in en önemli rakibi Mino Raiola. 1990’lı yıllarda yıllarda Dennis Bergkamp ve Pavel Nedved’i ‘dünyanın en pahalı futbolcusu’ yapan transferlerlere imza atan İtalyan menajer esas şöhretini Zlatan İbrahimovic’le kazandı.

Haberin Devamı

MINO Raiola, 8 transfer yaptırdığı İbrahimovic’i, uzun süre ‘bonservisine en çok para ödenen futbolcu’ yaptı (169 milyon Euro). Raiola, bu anlaşmalardan en az 18 milyon Euro aldı.

GEÇEN yıl Juventuslu Paul Pogba’yı 105 milyon Euro’ya Juventus’tan Manchester United’a satan Raiola, İtalyan kulübüyle yaptığı özel anlaşma gereği bu transferden tam 27 milyon Euro aldı.

DİĞER önemli futbolcu menajerlerinden Jonathan Barnett İngiltere, Volker Struth ve Thomas Kroth Alman, Fernando Felicevich de Şili piyasasına hakim.

Futbolun baronları

Pogba’yı geçen yıl 105 milyon Euro’ya M.United’a satan Raiola, Milan’da krize sebep olan kaleci Donnarumma’nın da menajeri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!