Futbolda cinsel şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Futbolda cinsel şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 17:04

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği futbolda üretilen cinsel şiddet söylemleri ve cinsiyetçi tezahüratlara karşı farkındalık yaratmak için 13-14 Mayıs 2017 tarihinde ''Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı'' konulu bir sempozyum düzenliyor.

Haberin Devamı

Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin destekleriyle gerçekleşen sempozyumun düzenleyicileri arasında; Kadınlar için Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği (KASFAD) ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi de bulunuyor.

Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenecek sempozyuma; Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve KASFAD Başkanı Prof. Dr. Canan Koca, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Pınar Öztürk, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. İdil Elveriş, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr. Itır Erhart, Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızlıoğlu, Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lale Orta, Hakem İbrahim Dinçdağ, Türkiye Futbol Federasyonu Esenlik ve Çocuk Koruma Departmanı Uzmanı Dr. Gülhan Gündüz, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden Hilal Esmer ve Şehlem Kaçar, Avukat Aynur Tuncel ve Avukat Mert Yaşar gibi isimler katılacak. Gazetemiz yazarı Kenan Başaran da Medya, Futbol, Cinsel Şiddet ve Dil konusunda bir konuşma yapacak.

Sempozyum boyunca futboldaki şiddet ve cinsiyetçi söylemlerin kırılması ve alternatif oluşturulması için 'Tezahüratta Mağdursuz Küfür Atölyesi', 'Ayrımcılık ve Mücadele Yöntemleri ve Önleyici Yaklaşımlar', 'Medya, Cinsel Şiddet, Dil ve Çözüm Önerileri' gibi çeşitli atölyeler de düzenlenecek. Sempozyum bitiminde ise Korospular sahne alacak.

DOSTLUK MAÇI

Sempozyumun ardından Kızlar Sahada, Atletik Dildoa, Karşı Lig, Sportif lezbon ve Lezyonerler takımları ile bir dostluk maçı düzenlenecek.

BAKMADAN GEÇME!