Flaş sözler! Arda Turan olayı bir gaz sıkışması

Güncelleme Tarihi:

Flaş sözler Arda Turan olayı bir gaz sıkışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 22:18

SPOR Toto Süper Lig’de sezonun flaş ekibi olan Medipol Başakşehir’in teknik patronu Abdullah Avcı, milli takımdaki Arda Turan krizi başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Haberin Devamı

Tivibuspor’daki Doğru Taktik programına konuk olan Avcı, milli takım uçağında gazeteci Bilal Meşe’ye saldıran ve sonrasında ay yıldızlı formaya veda ettiğini açıklayan Arda’nın yaşadığı sorunların bir ‘birikimin’ sonucu olduğunu savunarak şunları söyledi:
Arda Turan’ı 16 yaşından beri tanıyorum. Galatasaray alt yapısında ve milli takımda beraber çalıştık. Yaptığı hareket yanlış. Ama şuna bakmak lazım. Bu zamana kadar bilinçaltında ne birikti? Buna benzer bir olayı benim biz Rize’de yaşadık. Nedeni ne olursa olsun kavga çözüm değildir. Her zaman çözüm odaklı olmalıyız.

HEP SAHA DIŞINI KONUŞUYORUZ
SON yıllarda milli takıma baktığımızda, oyun, plan, strateji falan konuşabildik mi? Hayır. Euro 2016’da hep sahanın dışını konuştuk, 2018 Dünya Kupası elemeleri geldi, gene saha dışını konuşuyoruz. Bu yorucu. Gerçekten yorucu. Son dönemde Türk futboluyla ilgili neler yapıldı? Yanlış yaptığımız şeyler var. Teknik adamlar, futbolcular, yöneticiler yanlış yapıyor. Bunlar sümen altında biriken sorunların sonucu. Gaz sıkışıyor... Olmaması gereken şeyler ama oluyor. Umarım doğru çözüm noktalarını bulurlar. “

Haberin Devamı

Flaş sözler Arda Turan olayı bir gaz sıkışması

ALT YAPIDA ÇOK YANLIŞ YAPILIYOR
TÜRK futbolunun özellikle alt yapıda ciddi sorunları olduğunu vurgulayan Abdullah Avcı, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Türk futbolunda alt yapı için bir şey yapılıyormuş gibi fotoğraf sunulup, hiçbir şey yapılmadığını görüyorum. Orada (U17 Avrupa Şampiyonası) yarı finale kaldık diye fotoğraf çektirmek Türk futboluna katkı değildir. Alt yapıda ben Sefaköy ile oynamayayım, Fenerbahçe ile oynayayım. Gerekirse 4 kere oynayayım. Güçlü ile güçlü oynasın. Alt yapıda Galatasaray, Küçükçekmece ile oynuyor. Fenerbahçe U19 takımının maçını izliyorum, dakika 30 skor 4-0. Faydası yok. Ondan sonra bu çocukların İngiltere ile Fransa ile başa baş mücadele etmesini bekliyorsunuz. Bu olmaz.”

KONYASPOR MAÇI TATİL EDİLMELİYDİ
ABDULLAH Avcı, Atiker Konyaspor ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası finali ve TFF 1. Lig Play-Off’taki Göztepe-Eskişehirspor finalinde çıkan olaylara dikkat çekerek, “Türkiye’de son 15 günde iki tane final oynandı. Normal şartlarda bu maçların tatil edilip ertesi gün seyircisiz oynanması lazımdı. Bu, Türkiye Futbol Federasyonu ya da organizatör her kim ise onun kabahati” diye konuştu.

Haberin Devamı

Flaş sözler Arda Turan olayı bir gaz sıkışması

EMRE BELÖZOĞLU TANIDIĞIM EN BÜYÜK OYUNCU
ABDULLAH Avcı, takım kaptanı Emre Belözoğlu’na övgüler yağdırarak, “Tanıdığım en büyük oyuncu. Büyük karakter” ifadesini kullandı. Sezon başında Altınordu’dan transfer ettikleri Cengiz Ünder’in çok hızlı biçimde geliştiğini belirten Avcı, “Cengiz kariyer planlamısını doğru yaparsa, Avrupa’nın her kulübüne gidebilir” dedi. Başarılı teknik adam, sezonun başarılı isimlerinden Edin Visca için de, “Emekçi. Maçta da, antrenmanda da aynı” değerlendirmesini yaptı.

A MİLLİ TAKIM’A SEVE SEVE DÖNERİM
BİR dönem A Milli Takım Teknik Direktörlüğü yapan Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bu yönde bir teklif gelmesi durumunda seve seve kabul edeceğini söyledi. Avcı, “Milli takım teknik direktörlüğü bu işi yapan herkesin seve seve kabule edeceği bir görev” dedi. Avcı, Türkiye’den ciddi teklifler almasına rağmen Medipol Başakşehir’de çalışmaya devam edeceğini de belirterek, “Teklif almama rağmen hala kendimi geliştiriyorum. Başakşehir benim için en iyisi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!