FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ilk finalisti belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

FIFA Kulüpler Dünya Kupasının ilk finalisti belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 09:30

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda normal süresi 0-0 biten maçta uzatmalarda Pachuca'yı 1-0 yenen Gremio, ilk finalist oldu.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Ayn kentindeki Hazza Bin Zayed Stadı'nda oynanan yarı final mücadelesinde, Brezilya temsilcisi Gremio ile Meksika ekibi Pachuca karşılaştı.

Orta saha mücadelesi içinde geçen ilk yarıda fazla pozisyon yaşanmazken, takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi. İkinci yarıda da taraflar yakaladıkları gol fırsatlarından yararlanamadı ve golsüz eşitlik bozulmayınca uzatma bölümüne geçildi.

Uzatmalara hızlı başlayan Gremio, 95. dakikada Everton Soares'in golüyle 1-0 öne geçti. Pachuca'da ikinci sarıdan kırmızı kart gören Victor Guzman, 110'uncu dakikada takımını 10 kişi bıraktı. Bu bölümden sonra oyunun kontrolünü ele alan Gremio, skoru koruyarak mücadeleden 1-0 galip ayrıldı ve adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Haberin Devamı

Brezilya kulübü Gremio, Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nda bu sezon şampiyonluğa ulaşarak bu turnuvaya katılma hakkı kazanmıştı.

Beşinci Urawa Red Diamonds

Günün diğer karşılaşmasında ise Fas temsilcisi Wydad Casablanca'yı 3-2 yenen Japonya ekibi Urawa Red Diamonds, beşinci oldu.

Urawa Red Diamonds'un gollerini, Mauricio Antonio (2) ve Yosuke Kashiwagi kaydederken, Wydad Casablanca ise İsmail El Haddad ve penaltıdan Reda Hajhouj ile ağları sarstı.

Diğer yarı final mücadelesinde, ev sahibi ülkeden El-Cezire ile son UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid yarın TSİ 20.00'de karşılaşacak.(Haber7)

 

BAKMADAN GEÇME!