FIBA Dünya Kupası Elemeleri, dijital ve sosyal medyada rekorlar kırdı

Güncelleme Tarihi:

FIBA Dünya Kupası Elemeleri, dijital ve sosyal medyada rekorlar kırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 15:04

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından Çin’de düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası Elemeleri dünyanın her yerindeki taraftarların gösterdiği büyük ilgiyle devam ederken, organizasyona sosyal ve dijital medyada gösterilen ilgi de gün geçtikçe büyüyor.

Haberin Devamı

FIBA’nın dijital ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar, Eylül ayında oynanan dördüncü eleme penceresindeki maçlarda 357 milyon kişiye ulaşarak etkileşim rekoru kırdı.

FIBA, Dijital Kanallar Üzerinden Yapılan Paylaşımlarla 2.4 Milyar Etkileşime Ulaştı

Dördüncü penceresinde oynanan eleme maçları her kıtada dolu salonlarda oynanırken, Türkiye’nin Karadağ ile Ankara’da oynadığı maç da dahil olmak üzere 26 salonda biletlerin tamamı satıldı. Maçlar 151 bölgede, 55 yayıncı kuruluş tarafından canlı yayınlandı. Bu dönemde dijital kanallar üzerinden yapılan paylaşımlarla 2.4 milyar etkileşime ulaşıldı. Ayrıca FIBA’nın başlattığı #BurasıBenimEvim (#ThisIsMyHouse) kampanyası ile 221 milyon kişiye erişildi.

Elemelerin ilk turunun Temmuz ayında tamamlanmasından bu yana, FIBA Basketbol Dünya Kupası 2019’un resmi mobil uygulaması 60 binin üzerinde kişi tarafından indirildi ve FIBA sosyal medyada Facebook, Weibo, Instagram ve Twitter'da @FIBAWC adlı hesaplarını takip eden 1 milyon yeni takipçi edindi.

Haberin Devamı

FIBA’nın Instagram Hesabında Türkiye’den Doğuş Balbay Paylaşıldı

Dünya Kupası Elemeleri'nin bir başka güzelliği ise taraftarların milli takıma daha yakın olmaları ve milli takım sporcularını canlı olarak izlemeleri için fırsat olması oldu. Elemeler, aynı zamanda, oyunculara önemli maçlarda aileleri, arkadaşları ve kendi taraftarlarının önünde oynama şansı verdi.

Taraftarlarla olan bu ilişkiyi güçlendirmek için taraftarlar, Dünya Kupası Elemeleri'nde en sevdikleri oyuncuyu FIBA’nın Instagram üzerinden paylaştığı bir fotoğrafta etiketlemesi ve onunla etkileşime geçmesi için teşvik edildi. Cevap veren oyuncular için ise özel bir #ThisIsMyHouse resmi oluşturuldu. Yanıt veren 90'dan fazla oyuncuyla, kampanyanın yayınlanmasının ardından gelen yorumlarla bu paylaşım @FIBAWC Instagram hesabının en çok yorumlanan yayını oldu. Gelen yorumlar üzerine Türkiye’den cevap veren Doğuş Balbay’ın da resmi oluşturuldu ve paylaşıldı.

FIBA Dünya Kupası Elemeleri Kasım’da Devam Edecek

2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Elemeleri’nin beşinci penceresindeki maçlar 29 Kasım – 3 Aralık tarihlerinde oynanacak. I Grubu’nda 14 puanla İspanya’nın ardından ikinci sırada yer alan Türkiye A Erkek Basketbol Milli Takımı, 29 Kasım'da Ankara’da İspanya,  2 Aralık'ta ise deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

6 Ülke FIBA Dünya Kupası’na Gitmeyi Garantiledi

FIBA Basketbol Dünya Kupası dördüncü penceresindeki eleme maçlarında 6 takım FIBA Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı. Avrupa kıtasında 8’de 8 galibiyetle 16’şar puan alan Almanya, Litvanya ve Yunanistan ile 7 galibiyetle 15 puan alan Çek Cumhuriyeti, Afrika kıtasında ise gruplarında 9’da 9 yaparak 18’er puan alan Nijerya ve Tunus FIBA Dünya Kupası’na gitmeyi garantiledi.

Günün en popüler basketbol/iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!