Fenerbahçeliler Frey'i çok sevecek

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeliler Freyi çok sevecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 22:19

Fenerbahçe’nin yeni gol ümitlerinden Michael Frey, saha içi ve saha dışında çok farklı kimliklere bürünen ilginç bir karaktere sahip... Dedesi Kurt Frey, İsviçre’nin yetiştirdiği önemli futbolculardan biriydi..

Haberin Devamı

 24 yaşında ve 1.89 metre boyundaki Michael Frey, kaybetmeyi sevmeyen, antrenmanlarda her şeyini veren bir savaşçı olarak tanımlanıyor. Frey’in futbol dışındaki en büyük tutkusu resim. Yetenekli bir ressam olan genç golcü, resim yapmadığı zamanlarda salona gidip ağırlık çalışıyor. Saha dışında naif bir kişiliği olan Michael Frey, saha içinde ise oldukça agresif...

YOUNG BOYS'UN HOCASINA YAPTIĞI HAREKET HAFTALARCA KONUŞULDU

Enerjik bir görüntüsü olan Frey, maçlarda fazla koştuğu için kendisine ‘çim biçme makinesi’ lakabı takıldığını söylüyor. Eski takımı Zürih’te teknik direktör Ludovic Magnin ile büyük sorunlar yaşayan Frey için Zürih taraftarları ‘enfant terrible’ (yaramaz çocuk) tanımlamasını yapıyor. Genç futbolcu geçen yıl Zürih’in İsviçre Kupası finalinde Young Boys’u 2-1 yendiği maçta attığı gol sonrasında rakip takımın teknik direktörüne hareket çekmiş ve bu olay haftalarca konuşulmuştu.

Haberin Devamı

COCU'NUN ELİNDE İSVİÇRE MİLLİ TAKIMI'NIN VAZGEÇİLMEZİ OLABİLİR

İsviçreli futbol otoriteleri sahada sürekli pres yapıp rakibi zorlayan, tekniği yüksek, iyi şut atan ve hava toplarında son derece etkili olan Frey’in Fenerbahçe’de Phillip Cocu’nun elinde İsviçre Milli Takımı’nın vazgeçilmezi olabileceğini ifade ediyor. Agresif oyun tarzıyla Fenerbahçe taraftarlarının seveceği bir futbolcu olan Frey’in en büyük zaafı çabuk sinirlenmesi ve duygusal patlamalara müsait olması. Gerek fizik yapısı gerekse davranışlarıyla İsviçreli futbolcuyu Zlatan İbrahimovic’e benzetenler de var...

DOĞUŞTAN FENERBAHÇELİ ÇÜNKÜ...

Frey için ‘doğuştan Fenerbahçeli’ ifadesini kullanmak da mümkün zira 1994‘te dünyaya gelen İsviçreli oyuncunun doğum günü 19 Temmuz (19.07). Profesyonel kariyerine 2012’de Young Boys’ta başlayan Frey, daha sonra sırasıyla Lille, Luzern, Yong Boys ve Zürih kulüplerinde oynadı. Lille, onun için 2014’te 3 milyon Euro ödedi, ancak Ocak 2015’te ayak bileği kırılınca 1 yıl oynayamadı ve sonrasında toparlanamayınca da İsviçre’ye döndü. Frey, geçen sezon Zürih formasıyla 36 resmi maça çıkıp, 16 gol attı, 6 asist yaptı.

Haberin Devamı

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!