F.Bahçe uykudan uyandı! Hoş geldin Soldado...

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe uykudan uyandı Hoş geldin Soldado...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 11:28

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, evinde Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, rakibi karşısında maçı domine ederek galibiyete ulaştı. Sarı lacivertlilere farklı galibiyeti getiren goller, 31. dakikada Nabil Dirar, 61, 77 ve 81. dakikalarda Soldado'dan geldi. Demir Grup Sivasspor'un tek sayısını ise 47. dakikada Bifouma kaydetti. Öte yandan konuk ekip 64. dakikada Bifouma itirazlarını devam ettirince ikinci sarı karttan oyundan atıldı ve Sivasspor maçı 10 kişi tamamladı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 20'ye yükseltirken Demir Grup Sivasspor 19 puanda kaldı.

Haberin Devamı


STAT:
Ülker
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Samet Çiçek
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Neustaedter, İsmail, Josef, Mehmet Topal (Dk.86 Oğuz), Dirar, Giuliano, Aatıf (Dk.61 Soldado), Janssen (Dk.79 Mehmet Ekici)
DEMİR GRUP SİVASSPOR: Rochet, Dyakov, Bjarsmyr, Auremir, Ziya, Ndinga, Rybalka (Dk.71 Rıdvan), Hakan, Emre (Dk.80 Cyriac), Bifouma, Kone (Dk.83 Muhammet)
GOLLER: Dk.31 Dirar, Dk.61-77-81 Soldado (Fenerbahçe) - Dk.47 Bifouma (Demir Grup Sivasspor)
SARI KARTLAR: Şener, Mehmet Topal, İsmail (Fenerbahçe) - Auremir, Ndinga, Ziya, Hakan (Demir Grup Sivasspor)
KIRMIZI KART: Dk.64 Bifouma (Demir Grup Sivasspor)

F.Bahçe uykudan uyandı Hoş geldin Soldado...

Haberin Devamı

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
31. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Demir Grup Sivasspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içi sol çaprazda alan Janssen'in vuruşunda, meşin yuvarlak Auremir'e çarparak penaltı noktası gerisindeki Dirar'ın önünde kaldı. Faslı futbolcu bekletmeden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.
47. dakikada Emre’nin savunma arkasından pasında topla buluşan Bifouma’nın vuruşunda meşin yuvarlar ağlara gitti: 1-1.
61. dakikada kazanılan köşe vuruşunda top iki kez direkten döndü. Bu pozisyon içinde Janssen’in üst üste 2 kez kaleye yolladığı top üst direkten geri gelirken, Soldado yarım vole bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.
64. dakikada Ndinga’nın sarı kart göstermesine uzun süre tepki gösteren Bifouma üst üste gördüğü 2 sarı kart sonucu kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.
77. dakikada Soldado, ceza sahası içinde rakibinden kaptığı topu iyi değerlendirdi. Soldaso, ikinci rakibine de çalım atarak plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1.
81. dakikada Giuliano’nun pasında defansın arkasına sarkan Soldado, akıl dolu bir dokunuşla topu ağlara göndererek hat-trick yaptı: 4-1.

F.Bahçe uykudan uyandı Hoş geldin Soldado...

NOTLAR: 

Haberin Devamı

KOCAMAN’DAN KADRODA 3’Ü ZORUNLU 5 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Aykut Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında milli aradan önce deplasmanda oynadığı Osmanlıspor mücadelesinin ilk 11'inde 3'ü zorunlu olmak üzere 5 değişikliğe gitti. Sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almalan Isla ve Valbuena’nın yerine Şener ve Aatıf’a ilk 11’de şans veren Kocaman, cezalı Neto’nun yerine ise stoperde vertigo rahatsızlığı geçen Skrtel’i oynattı.
Osmanlıspor maçının ilk 11'inde oynayan Hasan Ali ile Ozan Tufan ise formalarını İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal'a kaptırdı.

SKRTEL İYİLEŞTİ, İLK 11’E DÖNDÜ
Slovak stoperi Skrtel, vertigo rahatsızlığından kurtuldu ve sahalara döndü. Son iki haftadır vertigo rahatsızlığı nedeniyle kadroya giremeyen Skrtel, son 4 maçtır da forma giyemiyordu. Hastalığını atlatan Skrtel, cezalı Neto'nun yerine Demir Grup Sivasspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Haberin Devamı

MEHMET TOPAL KOCAMAN İLE GÖRÜŞTÜ, FORMAYI KAPTI
Teknik direktör Aykut Kocaman sol bekte ve orta sahada sürpriz değişiklikler yaptı. Sol bekte İsmail Köybaşı’na, orta sahada ise Mehmet Topal’a görev veren Kocaman, Ozan Tufan ile Hasan Ali Kaldırım’ı ise yedek soyundurdu. Yedek kaldığı için teknik heyet ile sorun yaşayan Mehmet Topal hafta içinde teknik direktör Aykut Kocaman ile görüşmüş ve ikili arasındaki sorun çözülmüştü. Kocaman, bu görüşmenin ardından tecrübeli futbolcuya ilk 11’de görev verdi. Öte yandan Mehmet Topal 4, İsmail Köybaşı ise 7 hafta sonra ilk 11’de görev yaptı. Mehmet Topal en son 7. haftada Akhisarspor deplasmanında, İsmail Köybaşı ise 4. haftada Kadıköy’de Başakşehir karşısında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

F.Bahçe uykudan uyandı Hoş geldin Soldado...

TRİBÜNLER İLK OLARAK OZAN TUFAN’I ÇAĞIRDI
Sarı lacivertli taraftarlar, takımlar ısınmak için sahaya çıktığında yedek olmasına rağmen ilk olarak Ozan Tufan’ı tribünlere çağırdı. Ozan Tufan da tribünlere giderek taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi.

AATIF BU SEZON İLK KEZ 11’DE
Faslı oyuncu Aatıf bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11’desahaya çıktı. Sarı lacivertli takımla bu sezon 6’sı lig, 3’ü Avrupa Ligi olmak üzere 9 maçta sonradan oyuna giren Faslı oyuncu Aatıf sakat ve cezalı futbolcuların fazla olması nedeniyle teknik heyet tarafından Sivasspor karşısında ilk 11’de görevlendirildi.

Haberin Devamı

NAİM SÜLEYMANOĞLU UNUTULMADI
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bugün son yolculuğuna uğurlanan Naim Süleymanoğlu unutulmadı. Fenerbahçe ile Demir Grup Sivasspor arasında oynanan maç öncesinde Süleymanoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında tribünler ve futbolcular şampiyon sporcuyu alkışlarlarken barkovizyonda Naim Süleymanoğlu'nun sporculuk zamanından görüntüleri gösterildi. Taraftarlar ayrıca 'Naim ölmedi kalbimizde yaşıyor' şeklinde tezahüratta bulundular.

ŞENER ÖZBAYRAKLI LİGDE İLK KEZ 11’DE
Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı uzun zaman sonra ilk 11'dekendine yer budu. Tecrübeli sağ bek en son Avrupa Ligi’nde deplasmanda Vardar karşısında ilk 11’de sahaya çıkmış, ardından Isla’nın gelmesiyle yedek kulübesine hapsolmuştu. Şener bu sezon ligde ise ilk kez 11’de sahaya çıktı.

F.Bahçe uykudan uyandı Hoş geldin Soldado...

MEHMET EKİCİ 4 HAFTA SONRA DÖNDÜ, YEDEK SOYUNDU
Adalesindeki sakatlığı geçen ve milli takım arasında takımla birlikte çalışmalara başlayan Mehmet Ekici 4 hafta sonra kadroda kendine yer buldu. Başarılı orta saha oyuncusu en son Akhisar deplasmanında forma giymişti.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Ligde Demir Grup Sivasspor ile kritik bir maça çıkan Fenerbahçe'de sarı lacivertli taraftarlar maça fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde büyük boşluklar göze çarparken, mücadeleyi 20 bini aşkın taraftar izledi.

500 SİVASLI TRİBÜNDE
Mücadeleyi yaklaşık bin Sivasspor taraftarı da misafir tribünde takip etti.

FERNANDAO KADRO DIŞINDA KALDI
Teknik direktör Aykut Kocaman, sakatlığı geçmesine rağmen Brezilyalı santrfor Fernandao'yu ise maç kadrosuna dahil etmedi. Fernandao adalesindeki sakatlığı geçmiş ve takımla birlikte çalışmalara başlamıştı.

Uğur Meleke Yorumları

F.Bahçe uykudan uyandı Hoş geldin Soldado...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!