Fenerbahçe 84-75 Real Madrid / MAÇ SONUCU

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 84-75 Real Madrid / MAÇ SONUCU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 21:14

Temsilcimiz Fenerbahçe Final Four'da İspanya'nın güçlü ekibi Real Madrid'i 84-75 devirerek adını finale yazdırdı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda maçın başından beri farkını ortaya koyan sarı lacivertliler üçüncü kez üst üste yer aldığı Dörtlü Final'de CSKA Moskova'yı eleyen Olympiakos'un rakibi oldu. 18 sayı 12 ribaund ile oynayan Udoh'un muhteşem bir performans ortaya koyduğu maçta İspanyollar'a 9 sayı fark atarak ikinci kez üst üste finale çıktık.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe 1'inci periyotu 21-13 önde kapattı. İkinci periyotta da üstün oyununu sürdüren sarı lacivertliler ilk yarıyı 44-34 önde soyunma odasına girdiler. Çekişmeli geçen son periyotta ise Fenerbahçe zaman zaman zorlansada savunmada gösterdiği performans ve Udoh Ekpe'nin başarılı oyunu ile maçı 84-75 kazanmasını bildi. Karşılaşmanın en skorer ismi ise Real Madrid'den 28 sayıyla Llull Sergio oldu. 

FENERBAHÇE 21 MAYIS'TA YUNANİSTAN EKİBİ OLYMPIACOS İLE FİNALDE KARŞILAŞACAK
Euroleauge'de geçen senenin ardından 2'nci kez finale yükselen Fenerbahçe'de başantrenör Obradovic ise bu heyecanı 11'inci kez yaşayacak. 
Fenerbahçe, final karşılaşmasında 21 Mayıs Pazar günü saat 21.00'da  Olympiacos ile karşılaşacak. 

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Olegs Latisevs (Letonya) 
Fenerbahçe: Ali Muhammed 9, Bogdanovic 14, Kalinic 12, Udoh 18, Vesely 12, Nunnally 2, Sloukas 9, Datome 8 
Real Madrid: Llull 28, Doncic, Randolph 7, Maciulis, Ayon 2, Fernandez, Taylor 3, Hunter 6, Draper, Thompkins 8, Carroll 21 
1. Periyot: 21-13 
Devre: 44-34 
3. Periyot: 63-50 

Fenerbahçe 84-75 Real Madrid / MAÇ SONUCU

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM SOYUNMA ODASINDA TAKIMA BAŞARILAR DİLEDİ
THY Euroleague Final Four'da Real Madrid ile karşılaşacak olan Fenerbahçe takımı soyunma odasında son hazırlıklarını yaparken Başkan Aziz Yıldırım'ın sürprizi ile karşılaştı. Sahadan çıkarak takımın soyunma odasına giden Yıldırım, tüm oyuncu ve teknik ekibe başarılar diledi. Artık kupayı kazanmaları gerektiğini belirten Aziz Yıldırım'ın "Siz en büyüksünüz. Taraftarın önünde bunu başarabilirsiniz. Önce bu maçı alın ardından finalde inşallah kupa sizin" dediği öğrenildi.

Fenerbahçe 84-75 Real Madrid / MAÇ SONUCU

Ergin Ataman karşılaşmayı tribünde Fenerbahçe taraftarlarının arasında takip etti.

DATOME-RUDY GERGİNLİK
Maçta 2. çeyreğin bitimine 6 dakika 4 saniye kala Datome ile Rudy Fernandez bir itişme yaşadı. Hakem karşılıklı faul çaldı ve oyuna Real Madrid başladı.
Bu karar sonrası Real Madrid Koçu Laso ve bench'i hakemlere yoğun itirazlarda bulundu. Fenerbahçe tribünleri bu duruma büyük tepki gösterdi ve tansiyon bir anda arttı. Sarı lacivertli taraftarlar, kenara gelen Rudy Fernandez aleyhine yoğun tezahüratlarda bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!