Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak?

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 17:19

Fenerbahçe Beşiktaş derbi mücadelesi için tarih belli oldu. Sarı Lacivertli ve Siyah Beyazlı taraftarların dışında birçok futbolseverin de merakla beklediği mücadelelerden birisi olacak Beşiktaş Fenerbahçe derbisi, Türkiye Futbol Federasyonu tesislerinde gerçekleşen çekilişin ardından netlik kazandı. Peki, Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ne zaman, hangi tarihte oynanacak? İşte, o tarih

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beşiktaş derbisi, milyonlarca futbolsever tarafından merakla araştırılmaya başlandı. TFF'nin 2017/2018 sezonu için gerçekleştirdiği çekilişin ardından sorgulanan ilk konulardan birisi olan Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin haftası netleşti. İşte, derbinin haftası ve geçmişine dair bazı bilgiler

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ DERBİSİ NE ZAMAN?

Ligin belirleyici maçlarından birisi olması beklenen Fenerbahçe Beşiktaş mücadelesi, ligin ilk yarısında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Ülker Stadyumu'nda oynanacak. Bu mücadele ligin 6. haftasında oynanacak.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ DERBİSİNİN GEÇMİŞİ

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, Süper Lig'in en büyük derbilerinden biridir. İki takımın yaptığı 341 futbol maçında en çok kazanan takım, 129 maçla Fenerbahçe'dir. Beşiktaş'ın 124 galibiyetinin olduğu ezeli rekabetin 88 maçında ise taraflar eşitliği bozamamıştır. Bu 341 maçın 281 tanesi resmi maçtır. Resmi maçlarda ise, Beşiktaş futbol takımı 106 galibiyet almışken, Fenerbahçe 101 galibiyet almıştır. Fenerbahçe futbol takımı 42 senedir, Beşiktaş futbol takımı da 27 senedir rakibini 4 ya da üstü bir farkla yenememiştir.

Haberin Devamı

İki takım arasındaki futbol müsabakalarında en farklı kazanan takım 6 Aralık 1958 tarihinde devre arasındaki bir hazırlık maçında 7-0'lık skorla Fenerbahçe olurken, resmî maçlarda en farklı kazanan takım ise 23 Mart 1941 tarihinde Dörtler Turnuvası'nın 3.maçında 7-1'lik skorla Beşiktaş'tır.

İki takım ilk kez 22 Kasım 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanan dostluk maçında karşı karşıya geldi. İlk maçı kazanan takım 4-0'lık skorla Fenerbahçe oldu. Beşiktaş ise ilk galibiyetini 26 Ekim 1928'de 4-2'lik skorla aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!