Fatih Terim: "Ben hatalıyım, kusurluyum"

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim: Ben hatalıyım, kusurluyum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2019 22:30

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih terim, Süper Lig'de Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Süper Lig'de Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih terim, maç sonunda açıklamalar yaptı.

Yanlış değişiklikler yaptığını dile getiren Terim, "3 gün içinde maça çıkıyorsunuz, iyi oynuyorsunuz, rakibe üstünlük sağlıyorsunuz, çok pozisyona giriyorsunuz, oyunun hakimisiniz... 10 kişiye karşı, yapacak bir şey yok. Başta ben olmak üzere hatalıyız. Belki değişiklikler yanlış olabilir." dedi.

BAŞTA BEN HATALIYIM, HATA YAPTIM

Terim konuşmasını "Başta ben hatalıyım, kusurluyum. Belki değişiklikler hata yaptım. Tüm sorumluluk benim. Bu oyunun taktiğini konuşmanın bir anlamı yok. Bunun teknik bir açıklamaması olmamalı. Bizim içimizde var tabi ama buna şimdi girmenin anlamı yok" şeklinde sürdürdü.

- "YOLDA GİDERKEN KURALLAR DEĞİŞİYOR"

Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonunun takım harcama limitlerini artırmasıyla ilgili talimat değişikliğine göndermede bulunarak, "Yolda giderken kurallar değişiyor da oyuncu değişmez." dedi.

Haberin Devamı

Kadroyu ocak ayına kadar değiştiremeyeceklerini aktaran Terim, şunları kaydetti:

"Kadromuz bu. Yolda giderken kurallar değişiyor da oyuncu değişmez. Nasıl değiştireceksiniz, ocak ayını bekleyeceksiniz. O da imkanınız varsa. Anca birini gönderirseniz alabilirsiniz. Hiçbir oyuncumu suçlamadım. Fransa'da son cümleyi görmek istemedi. 'Bütün kabahat, bütün suç benim.' dedim. Tabii ki insanım alınacağım, darılacağım, yükseleceğim ama bunu sadece taktik, sistem ve teknikle ifade edemezsiniz. Bunun içinde hal ve gidiş, takıma adapte olma, takım olabilme de vardır. Bazen aldığınız oyuncuların adaptasyonu geç olabilir. Nasıl yapalım '11'de yokum' diye bırakıp gitmek var mı? En çok formayı giyen Nzonzi. Hiç teşekkür etti mi? En çok formayı o giymiş. Açıkçası ondan bunu hiç beklemedim. Bazı şeylerde geç kaldık. Yönetmek adına, Galatasaray'a zarar gelmemesi adına belki de daha önce hareket etmeliydik."

"15 MAÇTIR SANTRFORSUZ OYNUYORUZ"

Fatih Terim, geçen senelerde olduğu gibi yine kazanacaklarını kaydederek, "Ankaragücü'nü 10 kişiyle yaptıkları için tebrik ediyorum. Onlara başarılar diliyorum. Biz nasıl geçen sene, önceki sene kazanmayı bildiysek bundan sonra da kazanmayı biliriz, bilmeliyiz, bileceğiz de... Bir defa 3 kulvarı kaldıramadık. Tarihte hiçbirimizin görmediği sakatlıklar yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Demek ki üçünü kaldıramadık. Fizik olarak özellikle bizden daha iyi takımlara karşı daha fazla mücadele etmemiz, daha fazla koşmamız, inatla savaşmamız lazımdı. Bunu yapamadık. Hayatım boyunca hiçbir bahaneye sığınmadım ama 15 maçtır santrforsuz oynuyoruz. Sağ olsun, Allah da razı olsun Adem'den. Soldan aldık getirdik koyduk." şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı

"UMUTSUZ OLSAM BURADA DURMAM"

Tecrübeli teknik adam, kariyerinde yaşadığı şampiyonlukları hatırlatarak, "Umutsuz olsam burada durmam. Şöyle bir beyanat veririm, '9 defa gelmişim, 8 kez şampiyon olmuşum. Yeter. Bir kez daha olsam ne olur.' derim. Benim karamsarlığım, pes etmem mümkün değil. Çıkar Galatasaray gibi oynarız. Burayı da kapatırız. Kapatamazsak 'pardon' demesini biliriz. Hiç olmadı ama olur mu olur." dedi.

"FUTBOL BÖYLE ACIMASIZDIR"

Fatih Terim son olarak "3 kulvarı kaldıramıyoruz. 2 senenin şampiyonu, son sene bütün kupaların şampiyonu olan bir Galatasaray. Futbol böyle acımasızdır. Ujfalusi içeride, 'ben olsam ölmüştüm, o yüzden antrenörlük yapamam' dedi." ifadeleriyle tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!