Fatih Saboviç: Taraftar şampiyonluk yolunu takımdan önce açıyor

Güncelleme Tarihi:

Fatih Saboviç: Taraftar şampiyonluk yolunu takımdan önce açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 20:07

Fenerbahçe Doğuş, THY EuroLeague Final Four yarı finalinde Zalgiris’le karşılaştığı maçın ilk devresini, ikinci periyodun sonlarına doğru temposu biraz düşse de 39-33 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İlk iki periyot sonrası öne çıkan noktalar şu şekilde oldu.

1- MAÇ BELGRAD’DA DEĞİL, ATAŞEHİR’DE!

Böyle bir atmosfer olamaz! Fenerbahçe, ilk devrede Belgrad’ı fethetti... Tribünlerde sarı lacivertli taraftarların öyle bir üstünlüğü var ki; maçı izleyen birine atmosferi dinletip gösterseniz Fenerbahçe’nin evinden uzak olduğuna inanamaz.

Özellikle ikinci çeyrekte, Jan Vesely’nin ‘fotoğraf çektirerek’ vurduğu smaçlarda kendimi bir anlığına Ülker Arena’da hissettiğimi kabul ediyorum. Taraftar, şampiyonluk yolunu takımdan önce açıyor!

2- BUNUN ADI OBRAKADABRA!

Koç Obradovic, sanki sahaya sadece bench’ten değil tribünden istediği herhangi bir taraftarı seçip sürse onlara dahi basketbolu öğretip verim alacak gibi! Bu sezon Ahmet Düverioğlu’na atlattığı kademenin karşılığını, Final Four yarı finalinde alıyor Sırp koç...
Maça uzun beşle ve Ahmet’le başlayan Obra, agresifliğini bu sezon üst kademeye çeken yıldızına çağ alttı. Başarılı oyuncu, 40 yıllık Fenerbahçeli gibi mücadele ediyor.

Haberin Devamı

3- JASIKEVICIUS ÇILGINA DÖNDÜ

Fenerbahçe, ilk çeyrekte neredeyse 4.5 dakika 1 sayıda tuttuğu rakibi karşısında Wanamaker’ın içeri penetre edip bıraktığı turnikeler ile Ali Muhammed ve Datome’nin kritik dış atış isabetleriyle muazzam işlere imza attı.

Zalgiris Koçu Jasikevicius, neredeyse 5-6 defa farkında olmadan sahanın içine dalıp çılgına döndü. İşte burada devreye sadece tecrübe giriyor. Genç koç terler içinde kalırken, Obradovic soğukkanlı bir şekilde orkestrasını yönetiyor.

TEK MAÇ heyecanı Amerikan Basketbol Ligi'nde devam ediyor, kaçırmayın!

BAKMADAN GEÇME!