'Falcao G.Saray'a sakat gelmedi, biz aptal değiliz'

Güncelleme Tarihi:

Falcao G.Saraya sakat gelmedi, biz aptal değiliz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2019 08:00

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 50 gündür sahalardan uzak olan Radamel Falcao hakkında ortaya atılan ‘Türkiye’ye sakat geldi’ iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’na katılan Cengiz, Falcao ile bir sorunları olmadığını belirterek, “Falcao’da şu olay var. Falcao bir gönül insanı. Söyledim insanlar inanmadı. Türkiye’de bazı ezik düşünceler var. Bir insan sizinle ilgilendiğinde siz onu hemen küçük görüyorsunuz. Falcao’nun Türkiye’yi Galatasaray’ı seçmesi neden onu küçültsün. Bu Galatasaray’ı büyütür” dedi.

DELi GiBi KOŞTU

Falcao’nun sakatlanmasının sebeplerini anlatan Cengiz, şunları söyledi: “İstanbul’daki kalabalığı görünce çok etkilendi ve maça çıktı. Deli gibi koştu. Defans oyuncusu gibi kaleden gol çıkarmaya çalıştı. Aşil tendonunda, hiç olmayacak bir yerde ödem yaptı. En az 2 yıl daha oynamak istiyorsa bu ödemi yok etmemiz gerekiyor. Falcao sakat bir şekilde gelmedi. Kimse aptal değil. Biz de değiliz. Bazıları gibi imzalayıp sonra sağlık testine sokmayız.”

Haberin Devamı

GİDER, GELİRİN 4 KATI

Mustafa Cengiz, Süper Lig takımlarının gelir-gider dengesinde çok fazla açık olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:“Devletimiz yapılandırma yoluyla bir bölümünü çözmeye çalışıyor. Gider, gelirin 4 katı. 4 katlı bir ekonomiyi toparlamanız sürdürebilir bir sistemle 4 yıllık bir döneme ihtiyaç var. Ödeme yapmadan 4 yıl geçirmemiz gerekir. Özellikle vergi düzenlemesiyle hem amatör sporlara destek hem de biriken vergi borçlarının yapılandırılması gerekir. Kulüpler bunun tam olarak bilincinde değil. Geçmiş yıldan gelen sorunlar boynumuza binmiş durumda.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!