F.Bahçe'yi kızdıran skandal buluşma! Gündeme bomba gibi düştü...

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeyi kızdıran skandal buluşma Gündeme bomba gibi düştü...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 21:05

Ekaterinburg’da Asado isimli Restaurant’ta yenilen bir yemek basketbol dünyasını karıştırdı. Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan (TBF) yaşanan olayla ilgili tepkili bir açıklama geldi...

Haberin Devamı

Bilindiği gibi Kadınlar Euroleague'de kupanın iki favorisi Ekaterinburg ve Fenerbahçe bu şehirde karşı karşıya gelecekler.

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, FIBA genel sekreteri Kamil Novak ve Ekaterinburg genel menajeri Maxim Rybakov bir restaurantta bir araya gelerek bir yemek yediler. Yemek sürerken tesadüfen orada olan bir Fenerbahçeli yönetici bu buluşmaya tanık oldu ve ortalığı ayağa kaldıran gelişmeler başladı.

Önce yemeğe katılan ve bu üçlünün olduğu masaya giden yönetici ardından bu durumdan Fenerbahçeli diğer yöneticileri haberdar etti.. Bu durum sarı lacivertlilerde Ekaterinburg’un Divs Arena Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma öncesi infial yarattı.

Bu yemeğe büyük bir tepki gösteren ve oynanacak karşılaşma öncesi bu yemeğin etik olmadığını dile getiren sarı lacivertli yöneticiler bu yemeğin karşılaşma öncesi yenilmesinin büyük bir hata olduğunu ifade ederek, "Hakemlerin etkilenmeyeceğini garanti edebilirler mi, etik olduğunu söyleyebilirler mi" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler bu durumu Final Four’un diğer takımları Dinamo Kursk ve Prag kulüpleri ile de paylaştılar.

Bu buluşmayı sorduğumuz FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ise yemeğin son derece masumane olduğunu savundu ve ev sahibi kulüp ile organizasyonu konuştuklarını belirtti.

Bu savunmaya da tepki gösteren Fenerbahçeli yöneticiler geçen yıl Fenerbahçe’nin organizasyonunda yapılan Final Four öncesinde Turgay Demirel’in değil sarı lacivertliler ile değil yemek yemek menajer Didem Akın’ın bile telefonlarına çıkmadığını belirttiler.

TBF'DEN AÇIKLAMA: 

Türkiye Basketbol Federasyonu da yaşanan olaya tepki gösterdi.

TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün şu açıklamayı yaptı: Olay ile ilgili bilgiyi alır almaz FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak’ı aradım. TBF olarak rahatsızlığımızı dile getirdim. Bu tarz üst düzey maçlar öncesi FIBA gibi bir organizasyonu temsil edenlerin ve spor yöneticilerinin yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde davranması gerektiğini düşünüyoruz. TBF olarak dün olduğu gibi bugün de takımlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

İŞTE YEMEĞİN GERÇEKLEŞTİĞİ O MASA

F.Bahçeyi kızdıran skandal buluşma Gündeme bomba gibi düştü...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!