F.Bahçe ve G.Saraylı kadınlar, fair play ödülüne aday gösterildi

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe ve G.Saraylı kadınlar, fair play ödülüne aday gösterildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 22:26

F.Bahçe Kadın Voleybol Takımı, G.Saray’ı geçip lig şampiyonu olurken, iki takım muhteşem bir fotoğrafa imza koydu. Yenen, yenilen; sevinen, üzülen aynı karedeydi. Sahada ve tribünde şiddetin yaşandığı rekabet ortamında bu fotoğraf, kıymetler ötesiydi. Pazar günü Beşiktaş-F.Bahçe derbisi var. Benzer bir değer oluşturmak için işte yeni fırsat...

Haberin Devamı

Voleybolcu kızlar, “Ustümüze düşeni yaptık” dedi, şimdi sıra pazar günkü futbol derbisi ve diğer maçlardaki sporcularda...

SPOR (ki spor denince malum, futbolu anlıyoruz), bizde eksikliklerin ifade alanıdır. İşyerinde, mahallede, evde, yer aldığımız her platformdaki başarısızlığımızın, hayat yarışındaki start sonrası ya da ilerleyen mesafelerdeki geri kalmışlığımızın bedelini spor öder. Bu durum ekran karşısında belki fazla sorun yaratmaz ama tribündeysek, önce o en bildik tezahürata, “Vur, kır, parçala; bu maçı kazan”a yönelir, ardından da eylemi bizzatihi kendimiz gerçekleştirmeye çalışırız ne yazık ki...

ÖRNEK BİR TABLO
Önceki gece Vestel Venüs Sultanlar Ligi Şampiyonluk Serisi’ne son nokta konuldu. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, ezeli rakibi Galatasaray’ı üç maçta 3-0’la geçip şampiyonluk unvanıyla buluşurken seremoni sonrası iki takım birlikte muhteşem bir fotoğrafa imza attı. Yenen ve yenilen, üzülen ve sevinen aynı karedeydi. Minicik sporcuların ter döktüğü ‘U-bilmem kaç’ maçında bile zaman zaman sahada gerilimin, tribünde ise şiddetin baş gösterdiği bir rekabet ortamında, bu fotoğrafın değeri, kıymetler ötesiydi. Aslında iki takımın oyuncuları, o genel tarife uygun davranmış ve ‘eksiklikler’in ifade edildiği spor alanında dostluğun, sporun ruhunda olan o en temel değerlerin, yani eksikliği hissedilen şeylerin varlığını hatırlatmış, daha da öteye giderek göstermiş ve örnek bir tabloya imza atmıştı.

Haberin Devamı

İSTENİRSE HER ŞEY OLABİLİYOR
Bu noktada pozitif ayrımcılığa soyunmanın tam da yeri ve zamanı... Yine öncülüğü kadınlar, kadınlarımız üstlenmişti. Yine kadınlar neylerse, güzel eylemişti. Fikir, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’dan, uygulama ise 52 yıllık Türkiye voleybol tarihinde ilk kez final oynayan Fenerbahçe ve Galatasaraylı kadın sporculardan gelmişti. Böylelikle ‘Ezeli rekabet, ebedi dostluk’ mottosu, bir iyi niyet temennisinin ötesine geçmiş, nihayetinde fotoğraf kareleriyle adeta tarihe kayıt düşülmüş ve istenilirse, arzu edilirse yapılmak istenen her şeyin yapılacağı gösterilmişti.

Haberin Devamı

BİR DAHA OLMAYACAK MI
Belki bu tarihi andaki en büyük eksiklik salonda bulunmayan Fenerbahçe seyircisiydi. Çünkü olası tribün terörüne, gereksiz gerilimlere sebebiyet vermemesi için seri boyunca maçlara konuk takımdan seyirci alınmadı. Galatasaraylılar, sarı lacivertlilerin sahasında oynanan ilk iki maçı, Fenerbahçeliler de sarı kırmızılıların evinde oynanan son karşılaşmayı izleyemediler.

Bu görüntü sadece bu finale özgü mü? Bu türden karelere başka hiçbir zaman rastlamayacak mıyız? Bilinmez. Ama şurası bir gerçek, bundan sonra tarih nasıl akarsa aksın kadın voleybolcular çok önemli bir eşiği aştılar ve “Biz üzerimize düşen görevi yaptık, şimdi sıra sizde” dediler.

Haberin Devamı

HAYDİ, DEVAMI GELSİN
Naif bir istek olacak, biliyorum ama ben de kendi üzerime düşen hatırlatmayı yapayım:
Bu pazar Vodafone Arena’da bu sezonun son derbisi oynanacak. İşte size yeni bir fırsat. Benzer fotoğrafları ve anları çoğaltmak iki camianın üyelerinin, iki takımın oyuncularının ve de teknik kadrolarının elinde. Futbol üç ihtimalli, “Dostluk kazansın” temennisi ise tek… Pazar gecesi umarız bu tek ihtimalin gerçekleştiği bir 90 dakika izleriz…

Nihan Güneyligil (G.Saray kaptanı)

NE MUTLU BANA
“Fenerbahçe formasını 4 yıl giymiş biri olarak böyle bir dostluk karesinin içinde bulunmak benim için daha da anlamlı. Ne mutlu ki bu fotoğrafın bir parçasıyım.”

Haberin Devamı

Aslı Kalaç (G.Saraylı oyuncu)

HERKES İÇİN ÖRNEK
“Hepimiz zaten dışarıda arkadaşız. Bu fotoğrafın anlamı ebedi dostluktur. Kardeşliği anlatan bu karenin diğer tüm branşlara da yansımasını gönülden dilerim.”

Eda Erdem Dündar (F.Bahçe kaptanı)

FUTBOLA DA ULAŞMALI
“F.Bahçe-G.Saray maçı Türkiye’ye ve finale çok yakıştı. Futbol farklı bir branş, büyük bir endüstri ve büyük bir ekran. Orada da her şey saha içinde kalmalı. Bu fotoğrafların oralara da ulaşmasını temenni ediyorum.”

Ezgi Dilik (F.Bahçeli oyuncu)

KARDEŞLİĞİN RESMİ
“Biz ezeli rekabetin hiç unutulmayacak dostluğunun fotoğrafını çektirdik. Bu fotoğraf, kardeşliğin fotoğrafıdır. Gönlümüz tüm derbi mücadelelerinin voleyboldaki gibi sahada savaşarak, saha dışında ise dostça geçmesinden yana.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!