Euroleague'e Obradovic damgası!

Güncelleme Tarihi:

Euroleaguee Obradovic damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 14:37

Euroleague’i kim kazanırsa kazansın, arkasında mutlaka Obradovic’in parmağı olacak. Zira Real Madrid koçu Laso, CSKA Moskova’nın patronu İtoudis ve Olympiakos’un kaptanı Spanoulis, Sırp efsanenin talebesiydi.

Haberin Devamı

Pazar günü Sinan Erdem’deki Final Four’da kupayı kim kaldırırsa kaldırsın, o başarının arkasında mutlaka Zeljko Obradovic’in parmağı olacak. Nasıl mı? Kısaca anlatalım...

- CSKA Moskova’nın Yunan koçu Dimitris İtoudis, 1999-2013 yılları arasında Obradovic’in yardımcılığını yaptı. İlişkileri, başantenör-yardımcı antrenör ilişkisinden çok öte idi. Aralarında karşılıklı güven ve saygıya dayalı çok güçlü bir dostluk vardı. Ağabey-kardeş gibiydiler. Defalarca kavga ettiler, defalarca barıştılar. 

SAPORTA’YI KAZANDILAR

- Real Madrid’in başantrenörü Pablo Laso, 1995-97 yıllarında İspanyol ekibinde oyuncu iken, hocası kendisinden 7 yaş büyük olan Obradovic’di. Laso ve Obradovic, 1997 yılında Real Madrid’e Saporta Kupası’nı kazandırdı.

- Ve geldik Olympiakos’un saha içindeki patronu Vassilis Spanoulis’e. Yunan oyuncu, Olympiakos’a gelmeden önce Panathinaikos’ta forma giyiyordu. 2005’te onu Panathinaikos’a aldıran Obradovic’di. Spanoulis, Sırp koçtan öğrendikleri sayesinde bugünlere geldi.

Haberin Devamı

DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONLUKLARI DA VAR
Partizan, Badalona, Real Madrid ve Panathinaikos ile toplam 8 Euroleague şampiyonluğu yaşayan Zeljko Obradovic, üst üste 3. kez Final Four’a götürdüğü Fenerbahçe ile yeni bir Avrupa şampiyonluğu macerasına yelken açtı. 57 yaşındaki Obradovic, daha önce çalıştırdığı Yugoslavya Milli Takımı’na Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanı sıra, 1996 Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazandırdı. 

Obradovic’in kariyerindeki bir başka önemli detay da antrenörlük kariyerindeki 533 Avrupa maçının 496’sına Euroleague’de çıkmış olması.

3 finalin 1’ini kazandı / Pablo Laso (Real Madrid)
Real Madrid’de 6. sezonunu geçiren Pablo Laso, Euroleague’de 1 şampiyonluk, 2 de ikincilik yaşadı. İspanya Ligi’nde de 3 şampiyonluğu bulunan Laso, asiste dayalı oyun yapısıyla yüksek skorlu maçlar oynatıyor.

Savunma profesörü / Dimitris Itoudis (CSKA Moskova)
2014’ten bu yana çalıştırdığı CSKA’da 3 yıl üst üste Final Four gören İtoudis, geçen yıl şampiyonluk kupasını kaldırdı. 13 yıl yardımcılığını yaptığı Obradovic gibi ‘savunma profesörü’ olan Yunan koç, birçok otoritenin kendilerini favori göstermesinin takımında baskı yaratmadığını söylüyor.

Haberin Devamı

Taraftarına güveniyor / Giannis Sferopoulos (Olympiakos)
Olympiakos’un başında 3. sezonunu geride bırakmaya hazırlanan 50 yaşındaki Sferopoulos, 2015 yılında Real Madrid’e karşı Euroleague finali oynayan Yunan ekibinin teknik patronuydu. Yunan koç,bu yılki Final Four’da en büyük avantajlarının İstanbul’a gelecek Olympiakos taraftarları olduğunu ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!