Euroleague'de Türk derbisinin galibi Anadolu Efes!

Güncelleme Tarihi:

Euroleaguede Türk derbisinin galibi Anadolu Efes
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2019 23:48

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında konuk ettiği Darüşşafaka Tekfen'i 82-68 yenen Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, ilk yarıda oyunun kontrolünü ellerine alarak maçı kazandıklarını söyledi. 

Haberin Devamı

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında iki Türk takımını karşı karşıya getiren mücadelede Anadolu Efes, konuk ettiği Darüşşafaka Tekfen'i 82-68 yendi. 

Bu sonuçla, üst üste 4. kez kazanan lacivert-beyazlılar, toplamda 13. galibiyetini aldı. Yeşil-siyahlı ekip ise 17. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 
Karşılıklı sayılarla başlayan müsabakanın 5. dakikası, Anadolu Efes'in 8-7 üstünlüğüyle geçildi. Beaubois'nın oyuna dahil olmasıyla temposunu artıran lacivert-beyazlılar, Darüşşafaka Tekfen karşısında ilk çeyreği 21-14 önde kapattı. 

İkinci periyoda hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle giren ev sahibi ekip, Motum'un sayılarıyla 16. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 35-21. Hücumda organize olmakta zorlanan Darüşşafaka Tekfen karşısında orta mesafeli atışlardan ve pota altından skor üretmeye devam eden Anadolu Efes, soyunma odasına 20 sayılık (45-25) bir avantajla önde gitti. 

Haberin Devamı

İkinci yarıya üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle iyi bir başlangıç yapan Anadolu Efes, kolay basketlerle 27. dakikada farkı 29 sayıya kadar yükseltti: 63-34. Darüşşafaka Tekfen, çeyreğin sonuna doğru Douglas ile dış atışlardan üst üste sayılar üretse de lacivert-beyazlılar, final periyoduna 66-45 üstün girdi. 

Son çeyrekte Darüşşafaka Tekfen'in farkı kapatma çabası yeterli olmadı ve Anadolu Efes, maçı 82-68 kazandı. 
Öte yandan, karşılaşmada 15 sayı üreten Adrien Moerman, adını THY Avrupa Ligi tarihinde 1000 sayı barajını aşan oyuncular arasına yazdırdı. 

Salon: Sinan Erdem 

Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Juan Carlos Garcia (İspanya), Igor Dragojevic (Karadağ) 

Anadolu Efes: Larkin 3, Micic 11, Metecan Birsen 7, Moerman 15, Dunston 2, Beaubois 10, Doğuş Balbay 5, Motum 7, Sertaç Şanlı 4, Pleiss 6, Anderson 3, Simon 9 

Darüşşafaka Tekfen: Douglas 17, Muhammed Baygül 3, Peiners 5, Evans 14, Eric 8, Kartal Özmızrak 2, Emircan Koşut, Berk Demir 2, Kidd 6, Doğuş Özdemiroğlu 3, Oğuz Savaş 5, Diebler 3 

1. Periyot: 21-14 

Devre: 45-25 

3. Periyot: 66-45 

- Ergin Ataman: "Net bir galibiyet aldık"

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, maça agresif başladıklarını belirterek, "Özellikle Douglas'a karşı agresif başlamak istedik. Maçın başında rakibimiz topu iyi çevirdi. Douglas iyi top kullanıyordu. Savunma ribauntlarında da iyiydik. Her geçen dakika tempoyu artırdık. Hücumda da agresif oynadık ve ilk yarı kontrolü elimize aldık." ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

İkinci yarıda farkı iyice açtıklarını ifade eden Ataman, "İkinci yarıda rakibimiz boyalı alanda sayılar buldu. Aslında bu devre de bizim için aynı oldu. Tüm oyuncularımız skor üretti. Yüzdelerimiz çok iyi değildi ama sonuçta kazandık. Net bir galibiyet aldık." diye konuştu. 

- Selçuk Ernak: "İkinci yarı geri dönmeye çalıştık ancak olmadı" 

Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Selçuk Ernak, maçın ilk yarısında kötü oynayarak sahadan mağlup ayrıldıklarını belirtti. 

Anadolu Efes'in ilk yarıda hücum sistemlerini bozduğunu anlatan Ernak, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Maçta ilk yarı ve ikinci yarı iki farklı hikaye yaşandı. İlk yarıda sert oynadılar. Anadolu Efes, ilk yarıda 13 hücum ribaundu yaptı ve bizi de 10 top kaybı yapmaya zorladı. Bu nedenlerle 20 sayı geriye düştük. İkinci yarı geri dönmeye çalıştık ancak bu farklardan dönmek zor oluyor." şeklinde konuştu. Ernak, boyalı alanda etkili olamadıklarını aktararak, "En önemli noktalardan biri ise biz boyalı alandan sayı bulamazken Anadolu Efes o bölgeden çok basket kaydetti. İkinci yarıda 6 top kaybı yaptık. Boyalı alanda rakibinizden daha fazla sayı bulamazsanız maçı kazanmak zor oluyor."değerlendirmesinde bulundu. 
Bir basın mensubunun "Takımda mental bir yorgunluk gözlendi. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?" sorusuna Selçuk Ernak, şu yanıtı verdi: 

Haberin Devamı

"Bizim mental anlamda bir sorunumuz var. Ben buraya geldiğimde takımın üzerine mücadele edip kazanamamak yapışmıştı. Değişmeye çalışıyoruz. Bu gayreti antrenman yapamadan göstermeye çalışıyoruz. Ancak antrenman yapacak zaman yok. Fiziksel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama kısıtlı sayıda oyuncuyla yapıyoruz bunu. Mental ve fiziksel yorgunluğumuz var." 

Takımdan oyuncu ayrılmadan transfer yapabilecek bütçelerinin olmadığını vurgulayan Ernak, "Türk oyunculara sadece bu organizasyonda değil, Türkiye liginde de ihtiyacımız var. Ray McCallum bizimle olmayacak. Türk oyuncularla bu açığı kapatacağız." diyerek sözlerini tamamladı. 

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!