Eski başkan açıkladı: 'G.Saray'ı satacaklar!'

Güncelleme Tarihi:

Eski başkan açıkladı: G.Sarayı satacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 23:03

ÇİN’den gelen teklif sonrası, Galatasaray Kulübü kulisleri oldukça hareketli... Sarı kırmızılı camiada teklifin miktarının tam 500 bin dolar olduğu da konuşuluyor. Geçmişte sarı kırmızılıları yöneten başkanlar da, tıpkı camia gibi farklı fikirlere sahip... Polat ve Süren ‘ılımlı’ bakarken, Cansun satışın yasal olarak mümkün olamayacağını söyledi. Yarsuvat ise, Özbek’e destek verdi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’in Dursun Özbek röportajında ortaya çıkardığı Çinlilerin, G.Saray’ı satın alma teklifi gündeme bomba gibi düştü. Çinlilerden gelen öneriye, “Ben bu kulübün 1 zerresini satmam” diye yanıt veren başkan Dursun Özbek’in sözleri de bu girişimde, Galatasaray camiası içinde farklı fikirlerin ortaya çıkmasına yol açtı. 

“İngiltere ve Fransa’nın dev kulüplerinde görülen bu durum Türkiye’ye de Galatasaray ile sıçrar mı?”
İşte bu soru Çinlilerin yaptığı teklif sonrasında G.Saray’da tartışılmaya başlandı. Hürriyet, bu teklifi ve “Galatasaray satılmalı mı?” sorusunu eski başkanlara sordu... İşte yanıtlar...

ADNAN POLAT: KABUL ETMEYE MECBUR KALACAKLAR
İSTESELER de, istemeseler de bu gidişatla 3-4 yıl sonra buna kulüpler mecbur kalacak. Herkes günü kurtarma peşinde. Gelecekle ilgili planlar yapmıyorlar. Bize de yaptırtmadılar. Taraftar zaten olaya maç sonuçlarına göre bakıyor. Taraftar bunda da haklı. Ancak kulüp yönetimi sportif neticeyle değerlendirilemez. Sadece sportif değil, tesisleşme, ekonomik, sosyal ilişkiler ve imajı düşünerek değerlendirmek lazım.

Haberin Devamı

Benim beyanatlarımdan biri şu idi: “Ben günü kurtarmak için burada değilim” demiştim. Ama bunları yapma fırsatı bulamadım. Yaptırtmadılar. Galatasaray’da Ünal Aysal ile başlayan süreç, bizi bugüne getirdi. Varlıklar bol keseden harcandı. Bu kaçınılmaz bir son gibi gözüküyor. Galatasaray oraya doğru gidiyor.

FARUK SÜREN: KESTİRİP ATMAMAK, İNCELEMEK LAZIM
BİR kere şu anda Galatasaray yönetimine iletilen teklif ne, bunu tam olarak bilmiyoruz. O yüzden şu anda buna net bir yorum yapmak zor. Teklifin mahiyetini, içeriğini bilmek gerekli. Başkan Dursun Özbek, “Çinli” dedi ama bir isim ya da detay söylemedi. Ve “Ben kabul etmedim” dedi. Bu karar, tüm Galatasaray’ı etkiler. Teklifin incelenmesi lazım.

Gelen teklifi incelemeden yorum yapmamak lazım. “Hiçbir şeyi satmıyorum” demek bana göre yanlış bir ifade. Neticede Galatasaray Kulübü olarak biz iki araziyi sattık. Bu bir alışveriş. Teklif geldiyse incelenmeli. Önemli olan anlaşmanın içeriği. Ne şartlar altında bir ortaklık teklif ediliyor. Kestirip atmamak lazım. Teklif, tekliftir. Patron sonuçta biziz, değerlendirip karar verebiliriz.

Haberin Devamı

MEHMET CANSUN: YASAL OLARAK SATIŞ YAPILAMAZ
KANUNİ olarak zaten Galatasaray Kulübü’nün Sportif A. Ş. hisselerini satamazsın. Bu konu bir kere yoruma açık değil. Türkiye’de kulüp olarak ilk kurulan şirket Galatasaray Sportif A. Ş. şirketiydi. Ve Sportif A. Ş. tüzüğünün 1. maddesinde, “Galatasaray Derneği’nin hisse oranı yüzde 51 altına düşemez” yazıyor. Kısa ve net, istesen de satamazsın. Bu arzuya bağlı bir durum değil. 500 milyon dolar değil de, 1 milyar dolar verseler de ne olur. Sonuçta ortada yasa var.

DUYGUN YARSUVAT: DİLLENDİRİLMESİ BİLE BÜYÜK HATA
ÜNAL Aysal’ın istifası sonrasında Galatasaray’da göreve gelen eski başkan Duygun Yarsuvat ise, “Bence başkan Dursun Özbek, teklifi reddetmekle çok iyi yapmış. Ancak, ben böyle bir teklifin gelmesinin dillendirilmesini dahi kabul etmiyorum. Böyle şey katiyetle olmaz. Çin ya da başka bir yabancı ülkeden gelen teklifi değil elinin tersi ile itmek, dillendirilmesini dahi istemem. Bunun camia içinde dillendirilmesi de büyük hatadır” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!