Ersan Adem Gülüm kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Ersan Adem Gülüm kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 15:02

Beşiktaş’a transfer edileceği konuşulan Ersan Adem Gülüm, son günlerin en çok merak edilen isimlerinden biri oldu. Kariyerinde 7 kez A Milli Takım formasını da giyen Ersan Adem Gülüm, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'a kiralanmış ancak sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamamıştı. Peki, Ersan Adem Gülüm kimdir?

Haberin Devamı

Ersan Adem Gülüm, 17 Mayıs 1987 tarihinde dünyaya geldi. Futbola Avustralya'da başlayan futbolcu, Box Hill Inter, Green Gully, North Coburg United, Meadow Park, Doncaster Rovers, Thomastown Devils takımlarını oynayıp 2004 yılında genellikle Türk oyuncuların forma giydiği Avustralya takımı Hume City'de (o zamanki adıyla North Coburg United) profesyonel futbola başladı.

2004 ve 2005 sezonlarında eyaletin ikinci ligi olan Vodafone State League Division 1'da forma giydi. 11 Haziran 2005'te ilk ve tek golünü Dandenong Thunder takımına attı. İngiltere'de yaptıkları turda Türk teknik adam Ersun Yanal tarafından keşfedildi.

10 Temmuz 2006 yılında, Vestel Manisaspor'a transfer oldu. Böylece Türkiye kariyeri başlamış oldu. Sezona Manisaspor A2 takımında başladı. 20 Eylül 2006'da İstanbulspor karşısında oynanan Türkiye Kupası maçında ilk kez A takım forması giydi. Son 15. dakikada Ümit Bozkurt'un yerine oyuna dahil olmuştu. 8 Nisan 2007'de Sivasspor karşısında ise ilk kez lig maçına çıktı.

2007-08 sezonuna da Manisaspor'da başladı ancak Giray Bulak tarafından sadece bir Türkiye Kupası maçında forma verildi. Devre arasında takımdan ayrıldı.
2007-08 sezonunun ikinci devresi 15.000 € karşılığında Elazığspor'a transfer oldu. Kariyerinde ilk kez 1. Lig'de oynayan futbolcu 13 maçta görev yaptı. Türkiye'deki ilk golünü ise İstanbulspor'a karşı kaydetti. Başarılı bu sezonun ardından Ersan Gülüm, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'a geçti. İlk maçına Kasımpaşa karşısında çıkan futbolcu, 65. dakikada kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Kötü başlangıça rağmen takımda formasını kazanıp ilk sezonunda 30 maça çıktı.

2009-10 sezonunda da 30 lig maçında görev yapmasının yanında bir Türkiye Kupası maçına daha çıktı. Konya Şekerspor'a 3-2 yenilip kupadan elendikleri maçta 32. dakikada kırmızı kart gördü. Sert futboluyla dikkat çeken Gülüm, ligde de bir kırmızı kart gördü. Ersan, başarılı defansif performansıyla takımının yükselme grubuna kalmasına yardım etti. 3 maçta oynasa da Süper Lig'e çıkma şansı kazanamadılar. Defans olmasına rağmen sezon içinde 3 gol kaydetti. Bunlardan biri Giresunspor'u 1-0 yendikleri maçta galibiyet getiren goldü. Orduspor'u 2-1 yendikleri maçta 90. dakikada gol atarak galibiyette önemli bir katkıda da bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!