Ergin Ataman’a küfür çirkinliği

Güncelleme Tarihi:

Ergin Ataman’a küfür çirkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 23:08

Daha geçen sezon Galatasaray’ı Eurocup’ta şampiyon yapan başarılı koça, kendi takımının taraftarları tarafından hakaret ve küfür yağdırılması büyük üzüntü yarattı. Spor camiasından Ergin Ataman’a destek yağdı.

Haberin Devamı

G.SARAY Odeabank’ın önceki gün Baskonia ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşma, Türk sporu adına üzücü olaylara sahne oldu. Sarı kırmızılı takımın başarılı koçu Ergin Ataman, ultrAslan üyelerinin küfürlü protestolarına maruz kaldı. Küfürler nedeniyle morali bozulan Ataman, seremoninin ardından soyunma odasına gitti. Ataman, karşılaşmada 5 dakika geçildikten sonra sahaya dönerek takımının başına geçti. Bu sırada ultrAslan üyeleri küfürlü tezahüratlarına devam ederken, başka bir grup da alkışlarla Ataman’a destek verdi.

FAİLLER MUTLAKA BULUNACAK

 GEÇEN sezon Galatasaray’ı  Eurocup’ta şampiyon yaparak sarı kırmızılı takıma tarihinin en büyük başarısını yaşatan Ergin Ataman’a bu şekilde ağır küfürler edilmesi, spor camiasında büyük üzüntü ve tepkiye yol açtı. Galatasaray Kulübü maçın hemen ardından bir bildiri yayınlayarak, “Değerli koçumuza en ağır hakaretleri savuranların bu tribünlerde yeri yoktur. Yaşanan olayların faillerinin belirlenmesi için ne gerekirse yapılacaktır” mesajını verdi. Başta Aydın Örs, Orhun Ene ve Oktay Mahmuti olmak üzere tüm meslektaşları da Ataman’a destek verdi.

Haberin Devamı

ATAMAN İÇİN NE DEDİLER?

AYDIN ÖRS: KÜFÜR EDENLER GEÇMİŞE BAKSIN

- KÜFÜR edenlerin geçmişe dönüp bir bakması lazım... Ataman, G.Saray’ı nereden nereye getirdi. G.Saray’a Türkiye ve Avrupa’da büyük başarılar ve kupalar kazandırdı. Ben bu olaya çok üzüldüm. Galatasaray taraftarının protesto etme hakkı vardır ancak bunun da medenice bir şekli olmalıdır. 

 

ORHUN ENE:  ŞİDDET YASASI UYGULANMALI

 

- İNSANLARI beğenmeyebiliriz ancak hakaret kimseye yakışmıyor. Türk sporunun iyi olması için çıkarılan bir Şiddet Yasası var. Kanundaki tüm yaptırımlar hiçbir şekilde hafifletici sebep aranmadan uygulanmalıdır diye düşünüyorum.

 

OKTAY MAHMUTİ:  BASKETBOLU KONUŞALIM

 

HER aklı selim insan gibi bu olay hakkında ne düşündüğüm belli. Hep kavga, hep kavga, insanlar bıkacak. Bakın futboldan bıktılar. Çünkü insanlara şiddet verirseniz, şiddet alırsınız. Hiçbirimiz bu durumdan hoşnut değiliz. Orada bir oyun var ve ben o oyun, yani sadece basketbol hakkında konuşmak istiyorum.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!